Ny teknologi bakom titanknivar

Fiskars lanserar Titanium.

Tack vara sin styrka i förhållande till den låga vikten används titan i allt från rymdteknologi till kastruller. Hittills har den inte kunnat användas i köksknivar eftersom metallen inte håller skärpan tillräckligt länge. Men nu har Fiskars utvecklat en  process, kallad LZR-Edge, där mikroskopiska partiklar av titankarbid fästs på knivbladets egg med hjälp av laser, vilket ökar hållbarheten och livstiden. Den nya knivserien Fiskars Titanium som lanseras efter nyår innehåller en santokukniv, en grönsakskniv och kockkniv i två storlekar. Knivarna har skaft i polypropylen och kommer med 25 års garanti.

www.fiskars.se

-ANB

Relaterat innehåll

08.05.2025F&H Group A/S

Sponsrad

Vacker och tidlös - i återvunnen bomull

06.05.2025F&H Group A/S

Sponsrad

FÄRGSPRAKANDE SOMMAR MED ROSTI

11.04.2025Hippie de Luxe

Sponsrad

Klassiska vinställ under nytt varumärke

11.04.2025Fun Nordic ApS

Sponsrad

PFAS-fri köksutrustning: GreenPan stärker relationen med kritiska danska konsumenter

01.04.2025J.A Sundqvist AB

Sponsrad

Tips till påskbordet

17.03.2025Designbase.se

Ikoniska Jacob Jensen ommärker

17.03.2025Designbase.se

Allt handlar om bekvämlighet

17.03.2025Designbase.se

Kökshjältar

Håll dig uppdaterad med designbase.se

Få insikt i de senaste produkterna, trenderna och tendenserna, spännande intervjuer, teman, unika jobberbjudanden och spännande evenemang.

Publisher

Horisont Gruppen a/s

Strandlodsvej 44

2300 København S

Telefon: 53506060

www.horisontgruppen.dk

Copyright 2023