Novictus har köpt Dialægt och Citatplakat

Expansion utanför Danmark på agendan

Från Poster & Frame-butikerna. Foto Novictus.

Novictus har köpt Dialægt ApS och Citatplakat ApS, som båda fick Jesper Buch och Jan Lehrmann som investerare i realityprogrammet Løvens Hule (Lejonkulan) 2019 respektive 2020.

Novictus ApS, som tidigare agerat leverantör och nära partner för både Dialægt och Citatplakat, driver även företaget Poster & Frame ApS, som varumärke externt.

”För oss har Dialægt och Citatplakat varit oerhört intressanta case, eftersom båda företagen har lyckats skapa ett väl genomarbetat koncept med stor framgång. Eftersom vi tidigare har ett nära samarbete med båda ägargrupperna och känner till den bakomliggande strukturen och tänket ser vi oss själva som rätt köpare. Vi kan ge de tidigare ägarna en försäkran om att deras tidigare företag kommer att drivas med respekt för verksamheten”, säger Danni Leonhardt Wegner, delägare i Novictus ApS och Poster & Frame ApS.

”Vi har haft ett bra samarbete med Kevin och Danni, som äger Novictus, i flera år och därför ser vi dem som rätt arvtagare för att leda Dialægt och Citatplakat in i nästa fas, speciellt med tanke på etablering på marknader utanför Danmark”, säger Nikolaj Lykke Viborg.

Poster & Frame har utvecklats positivt på mycket kort tid och sticker idag ut med en helt unik position i branschen då de med royaltyavtal fungerar som en direkt länk mellan artisten och kunden. Poster & Frame erbjuder även artisten exponering för ett B2B-nätverk med återförsäljare som Illums Bolighus, Magasin, Salling och Bahne — samt internationella avtal senast med Galerie Lafayette i Paris.

”Att kunna få Dialægt och Citatplakat under vårt tak har gett oss fler möjligheter, då vi nu kan erbjuda våra B2B-kunder ett större sortiment, med en produktlinje som skiljer sig från vårt övriga sortiment. Med tillägget av det nya sortimentet kommer vi att kunna erbjuda befintliga och nya affärspartners en stor mängd synergier och fördelar”, säger Danni.

”Poster & Frame har en enorm insikt i hela branschen samt ett professionellt och starkt setup för att kunna ta hela företaget till nästa nivå. Det ska bli spännande att följa utvecklingen av unika affischmärken de kommande åren och jag känner mig helt trygg i ägandet av Poster & Frame”, säger Nikolaj Lykke Viborg.

För Poster & Frame handlar det om att förhandla fram artisternas produkter rätt. En sympatisk agenda som skapat nära relationer med de artister som Poster & Frame servar dagligen.

"Denna agenda kommer inte att förändras med tillägget av sortimentet från Dialægt och Citatplakat. Våra artister kan fortfarande vara trygga hos oss. Vi ser detta som en unik möjlighet att kunna expandera till nya marknader. För oss handlar det om en nära förståelse för den enskilda konstnären och dennes motivation. Poster & Frame är konstnärens försäljningskanal till slutkunden och det är alfa och omega att vi har dem med längs hela resan. Vi ser därför fram emot att kunna erbjuda våra konstnärer större exponering med ett utökat B2B-nätverk och även ge dem en ny plattform”, avslutar Danni Leonhardt Wegner.

Dialægt/Citatplakat ApS är en tvåfaldig vinnare av Børsens Gasellpris åren 2020 och 2021, en utmärkelse som Novictus ApS även kan skriva på sitt CV. De nya ägarna till Dialægt/Citatplakat ApS driver även webbshoppen posterandframe.com.

-PF

Relaterat innehåll

23.07.2024Designbase.se

Tivoli och Kay Bojesen i ett nytt samarbete

19.07.2024Designbase.se

IT-kriminella tar inte semester

12.07.2024Designbase.se

Ökning av konkurser i juni

17.06.2024Designbase.se

Temu är föremål för strängare regler

11.06.2024Designbase.se

Direkt till konsument är det nya "svarta"

07.06.2024Droppery

Sponsrad

New brands like Riviera Maison, Versmissen, and BePureHome are now active as brands within Droppery

31.05.2024Treyd AB

Sponsrad

6 sätt du kan dra nytta av att använda Treyd för att finansiera leverantörsfakturor

22.05.2024Designbase.se

Kunskapsdelning på Nordstil Forum

Håll dig uppdaterad med designbase.se

Få insikt i de senaste produkterna, trenderna och tendenserna, spännande intervjuer, teman, unika jobberbjudanden och spännande evenemang.

Publisher

Horisont Gruppen a/s

Strandlodsvej 44

2300 København S

Telefon: 53506060

www.horisontgruppen.dk

Copyright 2023