När dukningen blir små konstverk med Dottir Nordic Design

En lyckad dukning kan bli till små konstverk. Men när är något konst? Lyckligtvis finns det ingen fast formel för detta. Konstverkets skönhet beror på ögonen som ser, och här är det en bra idé att börja med dig själv. Vad tycker du är vackert och vad tycker du speglar dig och ditt hem?

Dottirs Sweet Stories-ställ med nordiska djur skapar små berättelser för dukningen.. Foto: Trine Bukh

Den lekfulla dukningen, naturen och keramik

Dottir berömmer att dukningen borde vara en lek och inte en syssla. Enligt Dottir kan du enkelt blanda de nya designerna med gamla klassiker. Blanda mellan olika stilar och kombinera med många färger. Dottir är allt annat än minimalistisk.

En av Dottirs inspirationskällor är naturen och årstiderna. Att ta in en del av naturen i dukningen - blommor, löv eller grenar - tillför något till atmosfären. Återigen, prova dig fram lite och lek med dukningen.

Det är också en bra idé att ta in berättelser i dukningen som väcker nyfikenhet hos både unga och gamla. Lägg till exempel Dottirs små Söta berättelser på bordet som ljusstakar med djur eller under vinterperioden de populära Vintersagorna.

Här är några exempel på Dottirs populära produkter från serierna Samsurium och Pipanella. Handgjorda och designade med hjärta av våra briljanta designers Charlotte Adrian och Thora Finnsdottir.

Atmosfären i dukningen förändras både med val av färger, former, blommor och kombinationer av de tre.. Foto: Trine Bukh

Foto: Trine Bukh

Ha kul med dukningen

Se alla Dottirs ljusstakar, tallrikar och skålar på dottirnordicdesign.com och skapa din egen personliga dukning.

Denna artikel är en del av ett tema:

Tema: Det vackert dukade bordet

Vacker design, funktionalitet, nya trender och spännande färger möts på det vackert dukade bordet. Här kan du täcka upp med rå keramik, pastellfärgade fina tallrikar och glas gjorda av återvunnet material, för det handlar om att skapa ett personligt uttryck – i butikerna och i hemmet, där allt från tallrikar och glas står med bestick och textilier och spännande designelement som vaser, ljusstakar med mera som kan stå som kronan på verket. Men det vackert dukade bordet innehåller även funktionella och estetiska serveringsfat, skålar och tillbehör.

29.04.2024Dottir Nordic Design

Sponsrad

Hos Dottir Nordic design är "att göra en ansträngning" en dygd – även när du dukar

29.04.2024Dottir Nordic Design

Sponsrad

När dukningen blir små konstverk med Dottir Nordic Design

Publisher

Horisont Gruppen a/s

Strandlodsvej 44

2300 København S

Telefon: 53506060

www.horisontgruppen.dk

Copyright 2023