Möbelmässan Göteborg: Hög affärsaktivitet trots lågkonjunktur

Trots den svåra ekonomiska situationen var det full fart på Möbelmässan Göteborg. Årets mässa, som den här gången utökades till tre dagar, hade betydligt fler besökare, fler utställare och en större utställningsyta än förra året. Och det var god affär på mässan.

Foto: Greppi Webb

"Intresset var enormt. Vi har sålt riktigt bra," säger Johan Englesson från möbelföretaget Englesson, som ställde ut för första gången i Göteborg.

Göteborg Furniture Fair, som är en ren inköpsmässa, arrangerades i år för andra gången av det svenska mässcentret i samarbete med MIBO, möbel- och inredningsbranschens förening. Efter tre intensiva mässdagar, 12-14 september, kan mässan rapportera om en tydlig ökning.

Årets mässa lockade 1 792 handelsbesökare, en ökning med 46 procent jämfört med förra året! 68 utställare var på plats, en mer än förra året, och många hade investerat i större montrar. Den totala utställningsytan ökade också. Både utställare och besökare kom i betydande grad från Norge, Danmark och Finland, vilket stärker mässans position som en nordisk mötesplats.

Jacob Ryder är affärschef för Möbelmässan Göteborg: "Vi är mycket nöjda med det positiva resultatet, som på ingen måde var givet. Vi vet naturligtvis att den försämrade ekonomin påverkar konsumenternas diskretionära handel, som möbelindustrin är en del av, särskilt hårt."

Helt nytt i år var seminarieinitiativet från en öppen scen på utställningsgolvet. "Bland annat drog inredningsarkitekt och författare Frida Ramstedt fullt hus med en föreläsning om möbelkunskap och inredning. Det blev mycket uppskattat, och vi kommer att utveckla scenprogrammet till nästa år," säger Jacob.

Mässan speglade aktuella trender, både moderna och klassiska, med fokus på platta och stoppade möbler för hemmiljön, belysning och inredningsdetaljer.

"Vi upplevde att utställarna hela tiden var mycket nöjda; flera har redan bokat platser för nästa år," berättar Jacob Ryder. "Dessutom har vi fått ett antal nya utställare bland besökarna på årets mässa, entreprenörer som tidigare har deltagit i andra mässor. Det är lite ovanligt och ett tecken på att möbelmässan fortsätter att växa - mycket positivt, naturligtvis!"

-PF

mer av...

04.12.2023Designbase.se

Heimtextil lanserar standardiseringsverktyg för alla textilarrangemang

04.12.2023Designbase.se

Allt är marmor

01.12.2023Designbase.se

Festliga presentidéer

30.11.2023Designbase.se

Skandinaviska skönheter

29.11.2023Designbase.se

Designföretag går samman om en möbel med harmonisk fusion

29.11.2023Designbase.se

Oslo Design Fair lanserar ny sälj- och marknadsföringskanal

28.11.2023Designbase.se

En ny generation av glas

28.11.2023Designbase.se

Stockholmsmässan ska säljas

Publisher

Horisont Gruppen a/s

Strandlodsvej 44

2300 København S

Telefon: 53506060

www.horisontgruppen.dk

Copyright 2023