Medusa Copenhagen firar 25 festliga år

I år är det 25 år sedan vi tog det första steget på den spännande resa som vi har gett namnet Medusa Copenhagen. En resa för alla med fantasi, humor och som har nära till ett leende.

Jubileet ska naturligtvis firas med nya roliga figurer, och det kommer som alltid att vara finurligt, färgglatt och fullt av glitter.

Det var en gång – och vårt spännande universum såg dagens ljus i Christianshavn, där vi 1997 öppnade butiken Medusa, som sålde konsthantverk. Vi kände snabbt att vi ville skapa något eget, där det finns plats för knasiga infall, humor och massor av glitter. Så vi satte igång med att skapa vårt eget juluniversum. 

Ljushållare och glitter. 

Vi ville skapa juldekorationer som ingen annan kunde erbjuda, så vi köpte varenda ljushållare i vår lokala färghandel och formade små figurer, rullade dem i glitter som vi sedan satte fast på ljushållarna och sålde – och det var där och då som vårt långa juläventyr tog sin början. Människor var så entusiastiska att det stod i kö när vi öppnade efter helgen då vi hade julpyntat butiken. 

Vi fortsatte att utveckla vårt eget universum och blev 2000 Medusa Copenhagen. 2001 vann vi Formland Fantasipriset, och sedan dess har vi gett ut böcker, öppnat nya butiker och suttit i tv och pratat om design och konsthantverk. Alltid med glimten i ögat och ett knasigt leende. 

Rudolf i centrum 

Med tiden har Medusa Copenhagens universum vuxit, men vårt fokus är fortfarande på de stora festerna och händelserna som firas tillsammans med vänner och familjen. Kanske för att vi, som mor och dotter, själva är både arbetskamrater och familj. 

En av våra söta familjemedlemmar är Herr och Fru Rudolf, som varje år ges ut i en ny utgåva, och med anledning av vårt jubileum har vi designat en hel serie unikt dekorerade Rudolf-par i XL-format – som ett sött och roligt uttryck för 25 år med handgjord stämning formad med hjärtat. 

Dessa unika figurer är inte till salu. I stället är de vår julklapp till våra mest trogna fans, och det finns chans att vinna dem hela året på olika sociala medieplattformar. 

Mer av...

23.05.2024F&H Group A/S

Sponsrad

Designklassiker från Rosti fyller 70 år

29.04.2024F&H Group A/S

Sponsrad

Njut av sommaren i bra stil från Luigi Bormioli

26.04.2024F&H Group A/S

Sponsrad

Konsten att duka ett inbjudande bord

19.04.2024F&H Group A/S

Sponsrad

Unika muggar i stengods från Villa Styles

18.04.2024F&H Group A/S

Sponsrad

Formsköna vårnyheter från BITZ

18.04.2024F&H Group A/S

Sponsrad

Klassisk köksestetik från Södahl

Publisher

Horisont Gruppen a/s

Strandlodsvej 44

2300 København S

Telefon: 53506060

www.horisontgruppen.dk

Copyright 2023