Möbelmässan startar om i februari

Stockholm Furniture & Light Fair flyttar fram den planerade septemberupplagan och lägger fullt fokus på en omstart i februari 2023.

Stockholm Furniture & Light Fair fokuserar på omstart i februari 2023. Foto Gustav Kaiser .

Strax före jul i fjol meddelade Stockholmsmässan att Stockholm Furniture & Light Fair skulle flyttas fram från februari till september 2022. Bakom beslutet låg den vid tidpunkten starkt ökande smittspridningen av Covid-19. Nu har arrangören, i samråd med branschorganisationen TMF och andra aktörer i branschen, beslutat flytta fram mässan ytterligare och låta den återta sin ordinarie plats i mässkalendern. De nya datumen är 7–11 februari 2023. 

”Vi fick ta ett snabbt beslut baserat på världsläget. Mässan gick inte att genomföra i februari, men för att erbjuda våra utställare och internationella besökare en ny möjlighet flyttade vi fram den till 6–9 september. Signalerna från branschen talade för att man var positiv till detta. Med facit i hand har det visat sig att det splittrade branschen. Man valde mellan september 2022 och februari 2023. I dagsläget är det viktigaste att vi står enade och starka tillsammans. Därför väljer vi att ställa in mässan i september och ha fullt fokus på februari,” säger Chicie Lindgren, Business Area Manager, Stockholm Design Events.

Stark omstart

Från TMF, Trä & Möbelföretagens, sida framhåller man också betydelsen av att samla den svenska och skandinaviska branschen, inte minst gentemot internationella inköpare.

”Vi har talat med våra medlemmar och majoriteten tycker att vi ska fokusera på februari som är ett etablerat datum internationellt. Efter två år med inställda mässor är det viktigare än någonsin att branschen håller ihop och mässan får en stark omstart,” säger Cecilia Ask Engström, chef för branschutveckling på TMF.

Beskedet från Stockholmsmässan kommer sannolikt att följas av liknande besked från andra arrangörer runt om i Europa i takt med att coronapandemin klingar av och designbranschen

söker sig tillbaka till invanda spår.

Designveckan Stockholm Design Week kommer att genomföras som planerat 5–11 september med en stor satsning på internationell press, lansering av Stockholm Design Week-appen och ett fullmatat program på stan, meddelar Stockholmsmässan.

www.stockholmfurniturelightfair.se

-AB

Stockholmsmässans designkalender:

Stockholm Design Week 5–11 september 2022

Stockholm Furniture & Light Fair 7–11 februari 2023

Stockholm Design Week 6–12 februari 2023

Relaterat innehåll

24.05.2024Designbase.se

Frontrunners i den cirkulära omjusteringen

23.05.2024Designbase.se

Möt en av designbranschens världsstjärnor

30.04.2024Designbase.se

Messe Frankfurt erbjuder gratis evenemang online för alla

23.04.2024Designbase.se

Artificiell intelligens i detaljhandeln

19.04.2024Önska

Sponsrad

Önskabutikerna reste till Horred för årets första Önskaskola

18.04.2024Designbase.se

Rosendahl Design Group erhåller B Corp-certifiering

17.04.2024Witt Hvidevarer A/S

Sponsrad

Witt A/S tar över distributionen av Aiper trådlösa poolrobotar i Norden

08.04.2024Global Design Partner

Sponsrad

Från återvunnen plast till hållbara och multifunktionella produkter

Håll dig uppdaterad med designbase.se

Få insikt i de senaste produkterna, trenderna och tendenserna, spännande intervjuer, teman, unika jobberbjudanden och spännande evenemang.

Publisher

Horisont Gruppen a/s

Strandlodsvej 44

2300 København S

Telefon: 53506060

www.horisontgruppen.dk

Copyright 2023