Kärlek och bra råvaror

Blomsterbergs bakserie kan i år fira 10-årsjubileum - och det finns mycket att fira. Det har varit tio år med snabba repliker och massor av skratt, men också med skarp professionalism - och en konstant fokus på hög kvalitet, stark expertis och god smak.

Blomsterbergs bakserie firar 10-årsjubileum.. Foto: F&H Group

"Kärlek och bra råvaror. När dessa ingredienser kombineras - och det kryddas med att vi anstränger oss - leder det (nästan) alltid till ett gott och läckert resultat." Det säger Mette Blomsterberg, som i år firar 10-årsjubileum för sin bakserie "Blomsterbergs".

Hon ser en tydlig trend att danskarna har fått ögonen upp för hemlagat bakverk igen. "Trenden har utvecklats under de senaste 12-14 åren, och vissa nätter när jag ligger lugnt på min kudde känner jag också en stolthet över att jag har en viss del i att trenden har blivit så stor som den är", berättar Mette Blomsterberg, som genom åren har fått otroligt många kramar och hälsningar från människor som har lärt sig att baka genom hennes program och böcker. "Det gör mig obeskrivligt glad och oerhört stolt!".

Men hon är också medveten om att hon bara kan motivera och berätta vad bakning har gjort för henne själv. "Lusten att baka måste ju komma inifrån. Men om det jag berättar smittar av sig är det bara bra. För det ger mig en riktigt bra känsla att kunna motivera andra".

Mette Blomsterberg har bakat sedan hon var mycket ung, "och jag har alltid älskat det. Det är något både lugnande och bekräftande att arbeta med råvarorna och förvandla dem till något som gör människor glada".

Sedan blev konditoriet Mettes levebröd. "Då kom det också andra bollar på banan", säger hon med ett leende, för konditoriarbetet är ett hantverk som kräver både precision och styrka.

Hon beskriver konditoriarbetet som en underlig verklighet där det raffinerade och förfina blandas med ett hantverksmässigt råhet och skapar en tårta. "Rent yrkesmässigt är det den kombinationen jag älskar. Privat handlar det mycket om glädjen att kunna samla dem jag tycker om runt omkring en läcker måltid eller något gott bakverk. Att skämma bort andra, det är en stor daglig motivation för mig".

Blomsterbergs silikonredskap och formar finns nu i en vacker lattefärg.. Foto: F&H Group

10 år med bakredskap

Mette Blomsterberg berättar att hennes konditoriserie "Blomsterbergs" skapades eftersom hon hade en stark önskan att kunna komplettera de färdigheter hon delade med danskarna genom sina program "Det söta livet".

"Det gav bra mening att följa upp det faktum att många kom igång med "hemmabageriet". Men samtidigt ville jag också skapa några bra produkter av hög kvalitet och inte minst till ett pris där de flesta kunde vara med".

Mette kallar utvecklingen av "Blomsterbergs" en spännande resa för henne som professionell.

"Sedan de första produkterna lanserades för 10 år sedan har det varit viktigt för mig att behålla min inställning till kompromisslös expertis och samtidigt leverera en produkt av så hög kvalitet som möjligt till ett rimligt pris. För det är en ultimat glädje för mig att kunna bidra till goda upplevelser i köket i människors hem. Det samlar människor när vi lagar mat och bakar åt varandra. Och närvaro, lyx och egenomvårdnad kan vi aldrig få för mycket av", säger Mette.

Om man frågar Mette Blomsterberg vad hennes ultimata bakredskap är, blir svaret:

"Om du tvingar mig att VÄLJA EN ENDASTE bakredskap, måste jag välja min degblandare! Den är min förlängda arm och min pålitliga följeslagare som gör livet så mycket enklare och mindre fysiskt", fastställer hon och fortsätter: "Mitt bästa råd kommer alltid att vara att köpa "lite, men bra". Med det menar jag att det är bättre att köpa några få och riktigt bra saker när man köper bakredskap än att köpa massor av skräp som bara slutar vara pengar ut genom fönstret. Och kom ihåg att man kan använda sina redskap på tvärs av recepten".

Varför är det så viktigt att ha rätt redskap när man bakar?

"Kan man bygga ett hus med en sked? Man kan säkert få murbruk mellan stenarna, men för att bygga en solid grund som håller krävs rätt redskap och en ordentlig murarslev som är skapad för ändamålet. Resultatet blir bättre; vackrare och mer hållbart, och vägen till målet blir så mycket roligare... och precis samma sak gäller när man bakar kakor".

Nyheter under jubileumsåret

Jubileumsåret erbjuder naturligtvis också en rad härliga nyheter för alla med en söt tand.

Blomsterbergs silikonredskap och -formar finns nu i en vacker lattefärg som ger en modern touch till köksaktiviteterna.

Smetborsten är 21 cm lång, slevarna är 21 cm eller 27 cm, medan degskrapan har längderna 21 cm, 27 cm och 31 cm. Brödformen finns i längderna 24 cm och 30 cm, och muffinsformen rymmer 12 läckra muffins. Silikonnyheterna är alla snygga, bekväma och praktiska när du vill trolla i köket.

I samma latte-nyans lanserar Blomsterbergs också nya, kraftiga muffin-, bröd- och springformar i högkvalitativt stål med non-stick-beläggning. Brödformen finns i längderna 25 cm och 29 cm, muffinsformen rymmer 12 muffins, och springformarna har en diameter på antingen 20 cm, 24 cm eller 26 cm.

Testat och godkänt

När det är dags att lägga till nya produkter till "Blomsterbergs", berättar Mette att det är en lång process från att produkten först finns på ritbordet hos F&H Group tills den är tillgänglig på hyllan i snygg förpackning.

"Jag har ett nära samarbete med inköparna, som jag skickar ut i fält med alla mina önskemål och krav, och de ser till att testa alla mina produkter enligt de mycket stränga lagkrav vi har för produkter avsedda för livsmedelsbruk i Danmark. När produkterna är godkända påbörjar jag min användartest. Därefter måste vackra produktfoton skapas för användning i min webbshop och i butikerna som säljer mina produkter till konsumenterna. Förpackningar måste också designas, texter skrivas för varje produkt osv.", berättar Mette, och det är mycket viktigt för henne att varje steg i processen görs ordentligt. "Lyckligtvis har jag ett antal kompetenta människor med mig på den här resan. Här räcker det inte med hög konditorfacklighet. Det handlar om expertis på många plan, och jag har stor respekt för alla som är med mig", understryker Mette.

Förutom att utveckla nya produkter för "Blomsterbergs" är Mette Blomsterberg också involverad i andra projekt, och det berättar hon om på slutet.

"Jag har just lämnat in manus till min kommande nya bok om FASTELAVNSBOLLER, som kommer ut från Gyldendal i början av januari '24. Det är min 13:e bok och den kommer att vara riktigt, riktigt fin", avslutar Mette Blomsterberg.
 

En muffinsform är bland nyheterna.. Foto: F&H Group

Foto: F&H Group

Foto: F&H Group

Nya springformar.. Foto: F&H Group

Nya brödformar.. Foto: F&H Group

Relaterat innehåll

01.03.2024Designbase.se

Nespresso and Liqueur av Bülow i ett nytt samarbete

29.02.2024Designbase.se

Zalando tar bort vilseledande hållbarhetsikoner

07.02.2024Designbase.se

En blandning av funktionalitet och elegans

06.02.2024Designbase.se

Dedikerad till kulinarisk excellens

30.01.2024Designbase.se

"Margretheskålen har fått "new body – same soul"

26.01.2024F&H Group A/S

Sponsrad

Vackert serverat från Morsø

17.01.2024Designbase.se

Nytt till köket

16.01.2024Designbase.se

Vit vinter

Håll dig uppdaterad med designbase.se

Få insikt i de senaste produkterna, trenderna och tendenserna, spännande intervjuer, teman, unika jobberbjudanden och spännande evenemang.

Publisher

Horisont Gruppen a/s

Strandlodsvej 44

2300 København S

Telefon: 53506060

www.horisontgruppen.dk

Copyright 2023