Imponerande dubbla Red Dot-utmärkelser för Zone Denmark

Zone får två Red Dot Awards 'Best of the Best' för EAU och DISC

Disc-serien har precis vunnit ett Red Dot "Best of the best"-pris. Foto: Zone Denmark

Det är inte varje dag som ett danskt varumärke vinner två Red Dot Awards med utmärkelsen 'Best of the Best' vid den internationella designtävlingen.

Men idag står Zone Denmark överst på prispallen med både serviceserien EAU och möbelserien DISC skapad i samarbete med resp. NEU Studio v. Tilde Nygaard och MAVRO//LEFÈVRE v. Sofie Lefèvre.

Red Dot är världens största produkttävling och en av de mest eftertraktade kvalitetsstämplarna för bra design. Red Dots jury delar ut ett antal priser varje år till produktdesign, varumärkes- och kommunikationsdesign samt nya designkoncept. 'Best and the Best' ges endast till de absolut bästa produkterna i varje kategori, och detta kräver att de utgör en banbrytande design och har utmärkt produktkvalitet.

Kärnan i gott sällskap

Den andra utmärkelsen går till EAU, som är en stilren serviceserie med många kvaliteter. Tack vare en diskret kant som går genom alla element kan serien staplas stabilt. Det underlättar avsevärt dukning och städning, men optimerar samtidigt utrymmet i skåpet. EAU är bokstavligen ett gediget erbjudande om en vacker och modern klassiker som kan användas i privata hem, hotell och på kaféer.

Eau-serien har precis vunnit ett Red Dot "Best of the best"-pris. Foto: Zone Denmark

EAU uppfyller ett önskemål från moderna konsumenter som handlar om mer närvaro och informell samvaro i en hektisk vardag. I sin design bjuder serien in till mysiga bufféarrangemang, där allt överflödigt är bortskuret, och vi är tillbaka till kärnan av det hela: närvaron runt bordet.

Hopfällbara möbler med inbyggd frihet

DISC-serien från Zone Denmark består av tre möbler skapade för den urbana nomaden. Här förenas kompromisslös enkelhet och modern rörlighet vackert. Det speciella med DISC-serien, som innehåller bord, bänk och pall, är att allt går att fälla ihop på ett kick. DISC erbjuder alltså ett modernt och användarvänligt sätt att få ut mer av även små utrymmen, t.ex. stadsbalkonger.

Serien är uppbyggd kring ett unikt och patenterat viksystem som säkerställer smidig användning och en känsla av rörlighet och frihet.

Relaterat innehåll

16.07.2024Designbase.se

Expert: Få kontroll över ditt IT-system innan semestern och undvik bedrägerier

12.07.2024Designbase.se

Ökning av konkurser i juni

27.06.2024F&H Group A/S

Sponsrad

KOM I JULSTÄMNING MED HOPTIMIST

25.06.2024Designbase.se

Köpenhamn är en designmetropol

25.06.2024Designbase.se

Välkända och nya varumärken på Nordstil

25.06.2024Designbase.se

Marva Griffin Wilshire tilldelas hedersdoktor

25.06.2024Designbase.se

Vi är en produktutvecklingsavdelning och inköpspartner

24.06.2024Designbase.se

Kreativa processer i centrum för Helsinki Design Week 2024

Håll dig uppdaterad med designbase.se

Få insikt i de senaste produkterna, trenderna och tendenserna, spännande intervjuer, teman, unika jobberbjudanden och spännande evenemang.

Publisher

Horisont Gruppen a/s

Strandlodsvej 44

2300 København S

Telefon: 53506060

www.horisontgruppen.dk

Copyright 2023