Hela sex (!) Red Dot Awards till Zone Denmark

Vanligtvis skulle en Red Dot Award räcka för ett rejält firande med jubel och champagne hos ett designvarumärke.

Den internationella juryn delar ut Red Dot-priserna för enastående designkvalitet..

Så nu får man fundera ett varv till på Zone Denmark för att komma fram till hur man ska fira att man har fått sex stycken av det prestigefyllda priset.

De har varit produktiva på Zone Denmark de senaste åren. Varumärket har lanserat många designnyheter och breddat sortimentet så att det nu omfattar fler kategorier. De sex eftertraktade priserna går följaktligen också till mycket olika produkter, som alla bär Zone Denmarks kännetecken: form, enkelhet, funktionalitet – och innovation:

Red Dot Award-juryn har bl.a. belönat Zone Denmark för att man utvecklar produkter som ligger i tiden:

Den högaktuella UME dispensern med sensor för tvål och handspritsgel har välförtjänt tilldelats en Red Dot Award för vacker design. En Red Dot gick även till den fina handsprayen i väskformat, Go Clean. Den tog hem priset i kategorin ’Fashion and Lifestyle Accessories’ och lade därmed till en helt ny must-have till den perfekta outfiten. Båda produkterna är designade i samarbete med danska VE2.

Ytterligare en Red Dot gick till varumärkets multifunktionella A-table, även det designat av VE2. Bordet finns i två olika storlekar. Den charmiga vinproppen ’Bird’ i Zones vin- och cocktailkollektion ROCKS har inte bara tilldelats en Red Dot Award. Designduon mencke&vagnby har byggt in fina funktioner i den figurativa designen, som nu också har tilldelats en Red Dot Innovation Award.

Slutligen föll juryn för den vackra nya keramiken i serien INU, designad i samarbete med Neu Studio. Serien, som nu har vunnit en Red Dot Award, består av en karaff, små dricksglas och matchande skålar för snacks. 

– Det är nästan så att vi blir avundsjuka på oss själva, säger Design & Brand Manager Michael Bruun och skrattar. Michael kommer tillsammans med resten av teamet på Zone att motta priserna i början av sommaren. – Vi vinner priser lite då och då, men när vi får sex stycken av ett pris som är så eftertraktat som Red Dot är det lite svårt att sätta ord på exakt hur glada vi är, säger Michael Bruun.

Red Dot

Red Dot är världens största produkttävling och en av de mest eftertraktade kvalitetsstämplarna för god design. Red Dot-juryn delar varje år ut ett antal priser för produktdesign, varumärkes- och kommunikationsdesign och designkoncept. Vinnarna dras bland företag som utmärker sig genom enastående design, kvalitet och innovation.

Mer av...

23.05.2024F&H Group A/S

Sponsrad

Designklassiker från Rosti fyller 70 år

29.04.2024F&H Group A/S

Sponsrad

Njut av sommaren i bra stil från Luigi Bormioli

26.04.2024F&H Group A/S

Sponsrad

Konsten att duka ett inbjudande bord

19.04.2024F&H Group A/S

Sponsrad

Unika muggar i stengods från Villa Styles

18.04.2024F&H Group A/S

Sponsrad

Formsköna vårnyheter från BITZ

18.04.2024F&H Group A/S

Sponsrad

Klassisk köksestetik från Södahl

Publisher

Horisont Gruppen a/s

Strandlodsvej 44

2300 København S

Telefon: 53506060

www.horisontgruppen.dk

Copyright 2023