Heimtextil samarbetar med Patricia Urquiola 2025

Nästa års Heimtextilmässa blir samlingspunkten för ett nytt samarbete mellan mässan och den spanska designern och arkitekten Patricia Urquiola.

Foto: Marco Bergamini/Messe Frankfurt GmbH

Den största mässan för hem- och byggtextil, Heimtextil, kommer 2025 att kretsa kring samarbetet med den prisbelönta designern Patricia Urquiola. Designern, som är specialiserad på industriell design, kommer tillsammans med Heimtextil att presentera en ny, fördjupad utställningsupplevelse kallad Among Us, som kommer att fokusera på den mänskliga upplevelsen.

"Samarbetet med Studio Urquiola förstärker Heimtextils starka designexpertis. Urquiolas visionära tillvägagångssätt kompletterar vårt uppdrag att inspirera, förmedla kunskap och driva affärsmannaskapet i den globala textilindustrin framåt", hävdar Messe Frankfurts vicepresident för textil och textilteknologi Olaf Schmidt.

Båda varumärkena tar ett helhetsgrepp på både förändring och hållbarhet, vilket ger möjlighet att forma framtiden för inredning. Among Us kommer särskilt att fokusera på regenerativa material och både Heimtextil och Patricia Urquiola delar önskan att främja hållbara metoder i hela branschen.

"Genom vårt arbete med Heimtextil kan vi fortsätta den textilforskning som vi har bedrivit i flera år, och utveckla textilier som produkter och deras användning inom produktdesign, inredning och arkitektur i större skala. Among Us kommer att finnas en installation som ska representera vår vision och öppna upp för ett större samtal inom och utanför branschen, inklusive ämnen som materiell hållbarhet, mysig samvaro och uppfattningen om virtuell och verklighet”, säger Patricia Urquiola.

Heimtextil äger rum 14.-17. Januari 2025 på Messe Frankfurt, Frankfurt am Main.

För ytterligare information, se här.

-IDL

Relaterat innehåll

14.05.2024Designbase.se

Koelnmesse i nytt samarbete med Colombias ledande designmässa

14.05.2024Designbase.se

Här är årets ledande norska designföretag

09.05.2024Designbase.se

Habitare och Helsinki Design Week går samman för ett långsiktigt samarbete

08.05.2024Designbase.se

Ny hemkollektion från Home by Ilse Jacobsen

07.05.2024Designbase.se

3daysofdesign: Här skapas drömmar

07.05.2024Designbase.se

Trender & Traditioner blev en succé

03.05.2024Designbase.se

Nio designföretag slåss om den norska industrins viktigaste utmärkelser

02.05.2024Designbase.se

Färgtrender 2025 handlar om harmoni

Håll dig uppdaterad med designbase.se

Få insikt i de senaste produkterna, trenderna och tendenserna, spännande intervjuer, teman, unika jobberbjudanden och spännande evenemang.

Publisher

Horisont Gruppen a/s

Strandlodsvej 44

2300 København S

Telefon: 53506060

www.horisontgruppen.dk

Copyright 2023