Gott och grönt samvete med Berndes

I mer än 100 år har Berndes fängslat finsmakare världen över med sina innovativa produkter och höga kvalitet.

Berndes b.green .

Nu lanserar Berndes serien b.green, som består av kastruller och stekpannor i många olika storlekar – alla tillverkade i 100 % återvinningsbar aluminium från begagnade dryckesburkar.

Med serien b.green sätter Berndes extra fokus på miljöhänsyn och optimalt utnyttjande av planetens resurser – utan att kompromissa med kvaliteten. Resultatet är en serie läckra kastruller och stekpannor med extraordinär hårdhet och hållbarhet, som samtidigt ger grönt samvete. För när man återvinner aluminium sparar man minst 90 % av den energi som annars skulle ha lagts på att utvinna aluminium från bauxit.

Optimal värmefördelning

Av 43 begagnade dryckesburkar får man en 28 cm stekpanna i återvunnen aluminium, som inte innehåller några andra metaller utan som är 100 % ren – eftersom det handlar om återvinning från livsmedelsindustrin. Samtidigt är det ett homogent material, och det ger en hög värmefördelning och enhetlig hårdhet.

Den miljömedvetna b.green-serien har dessutom induktionsbotten med ett patenterat nät som fördelar värmen optimalt. Stekpannan är utrustad med ett ergonomiskt handtag för säker hantering, och den hårda non-stick-beläggningen i quartz innehåller varken PTFE eller PFOA. Samtidigt har den starka beläggningen i botten en förseglande effekt och förhindrar rost. 

Stort sortiment

Med b.green lanserar Berndes ett brett sortiment bestående av fyra stekpannor med en diameter på 20, 24, 28 och 30 cm, en kastrull som rymmer 1,4 liter, och två sauterpannor med lock som rymmer 3,1 respektive 3,5 liter. Dessutom finns serveringspannor med lock som rymmer 3,5 liter, kastruller med lock för 3,8 respektive 5 liter samt en wok som rymmer 3,6 liter, och en crepepanna med en diameter på 25 cm.

b.green serien tillverkas i Italien av dryckesburkar som samlas in i närområdet för att minska miljöbelastningen. Dessutom har  emballaget reducerats avsevärt för att minska överflödiga förpackningar, och stekpannorna levereras i ett praktiskt fodral tillverkat av FSC-certifierade material. Produkterna kan användas på alla värmekällor – och det är 4 års garanti på hela serien.

Mer av...

28.06.2024F&H Group A/S

Sponsrad

EN NY KLASSIKER PÅ BORDET FRÅN LYNGBY GLAS

27.06.2024F&H Group A/S

Sponsrad

KOM I JULSTÄMNING MED HOPTIMIST

26.06.2024F&H Group A/S

Sponsrad

DUKA JULBORDET MED SÖDAHL

23.05.2024F&H Group A/S

Sponsrad

Designklassiker från Rosti fyller 70 år

29.04.2024F&H Group A/S

Sponsrad

Njut av sommaren i bra stil från Luigi Bormioli

26.04.2024F&H Group A/S

Sponsrad

Konsten att duka ett inbjudande bord

Publisher

Horisont Gruppen a/s

Strandlodsvej 44

2300 København S

Telefon: 53506060

www.horisontgruppen.dk

Copyright 2023