Georg Jensen samarbetar med LGBT+ Danmark

Det danska designhuset ansluter sig till Danmarks största och äldsta politiska organisation för LGBT+ rättigheter genom att donera 50 DKK för varje sålt Georg Jensen Pride-flagga.

Foto: Georg Jensen

Georg Jensen har gått samman med LGBT+ Danmark: landets största och äldsta organisation när det gäller att främja säkerhet, jämlikhet och frihet för LGBT+-rörelsen både i hemlandet och utomlands.

För varje såld Georg Jensen Pride-flagga kommer det danska designhuset att donera 50 DKK till LGBT+ Danmark som ett stöd för organisationens arbete.

"Jag är otroligt stolt över att vi som företag stödjer det viktiga arbete som LGBT+ Danmark har utfört under de senaste 75 åren som en av världens äldsta organisationer av sitt slag," säger Mehul Tank, VD för Georg Jensen.

Som en del av samarbetet blir Georg Jensen även företagsmedlem i LGBT+ Danmark. Det inkluderar bland annat föreläsningar, rådgivning och årliga evenemang med fokus på inkludering av LGBT+ på arbetsplatsen.

"I Danmark har vi kommit långt när det gäller lika rättigheter för LGBT+-personer. Men samtidigt ser vi att fyra av fem danskar som identifierar sig som LGBT+ upplever missnöje och diskriminerande beteende på sin arbetsplats, vilket inte är acceptabelt. Därför är det avgörande att företag också gör en målinriktad insats - både för att se till att deras anställda trivs i vardagen och för att ge alla samma möjlighet att uppnå sitt fulla potential i sin karriär. I den här kontexten är vi väldigt glada över partnerskapet med Georg Jensen, och vi ser fram emot det fortsatta samarbetet för att säkerställa välbefinnandet för anställda," berättar Susanne Branner Jespersen, generalsekreterare för LGBT+ Danmark.

Pride-flaggan levereras med en elegant flaggstång i polerat rostfritt stål designad av Sigvard Bernadotte. Själva foten är skapad med det ikoniska räfflade mönstret som den svenska designern är känd för. Den nya flaggdesignen är en perfekt tillskott till årets Pride-firanden - och alla tillfällen därefter.

-PF

Relaterat innehåll

24.05.2024Designbase.se

Frontrunners i den cirkulära omjusteringen

23.05.2024Designbase.se

Möt en av designbranschens världsstjärnor

21.05.2024Designbase.se

Äventyrligt inträde på årets Formex

21.05.2024Designbase.se

Unga talangfulla nordiska designers hedras över hela världen

14.05.2024Designbase.se

Koelnmesse i nytt samarbete med Colombias ledande designmässa

14.05.2024Designbase.se

Här är årets ledande norska designföretag

09.05.2024Designbase.se

Habitare och Helsinki Design Week går samman för ett långsiktigt samarbete

08.05.2024Designbase.se

Ny hemkollektion från Home by Ilse Jacobsen

Håll dig uppdaterad med designbase.se

Få insikt i de senaste produkterna, trenderna och tendenserna, spännande intervjuer, teman, unika jobberbjudanden och spännande evenemang.

Publisher

Horisont Gruppen a/s

Strandlodsvej 44

2300 København S

Telefon: 53506060

www.horisontgruppen.dk

Copyright 2023