Genses populära serie Dorotea utökas med ny produktkategori, formgiven av Monica Förster

I samarbete med den internationellt erkända och prisbelönta svenska designern Monica Förster presenterar Gense ny produktkategori i kollektionen Dorotea.

Gense Dorotea..

I kollektionen arbetar Monica Förster med mellanrumsformerna i Dorotea-besticken och skapar nya men ändå bekanta föremål. Kollektionen utökas i form av vaser, kannor, skålar, fat och ljusstakar - tillverkad i keramik och återvunnet rostfritt stål.

”Dorotea-besticken skapar intressanta former i utrymmet mellan dem, detta blev startpunkten till den utökade kollektionen.”, säger Monica Förster.

Nordisk design formad av årtusenden

I mer än 100 år har Gense varit symbolen för stark materialkvalitet, stilsäker design och hög funktionalitet. Kärleken till det tidlösa, nordiska uttrycket märks också i den nya serien. 

Monica Förster har inspirerats av naturen runt den lilla byn Dorotea, där hon växte upp. Platsens slingrande berg och dalar återspeglas i designens mjuka, organiska former. Keramikens silkeslena yta i blå, violetta, gröna och gula nyanser speglar norrskenet.

Jag inspirerades av landskap format under tusentals år av inlandsisen, som lämnat mjuka, flytande siluetter över bergsryggarna i norra Sverige, platsen där jag växte upp.”, säger Monica Förster.

Designsäker återvinning

Dorotea kollektionen är ett bra exempel på hur samarbetet mellan designer och producent kan göra förflyttningar inom produktionsteknik och hållbarhetsarbete. Serien är tillverkad av 91 % återvunnet rostfritt stål med förpackning gjord av återvunnet FSC certifierat papper och tryck av sojabläck. 

Med sina subtila, organiska former kombinerar Dorotea-kollektionen från Gense formspråk, produktionsteknik och hållbarhet. I kombination med keramikens färgspel ger det rena, rostfria stålet Dorotea ett fantastiskt visuellt helhetsuttryck.

OM GENSE

Gense har sedan 1856 skapat bestick av högsta kvalitet i välgjord och funktionell design, och i över 100 år samarbetat med de bästa formgivarna och konstnärerna för att säkerställa innovation och hög estetik. Gense bär sedan 1982, titeln ”Kunglig Hovleverantör” med stolthet. 

Mer av...

23.05.2024F&H Group A/S

Sponsrad

Designklassiker från Rosti fyller 70 år

29.04.2024F&H Group A/S

Sponsrad

Njut av sommaren i bra stil från Luigi Bormioli

26.04.2024F&H Group A/S

Sponsrad

Konsten att duka ett inbjudande bord

19.04.2024F&H Group A/S

Sponsrad

Unika muggar i stengods från Villa Styles

18.04.2024F&H Group A/S

Sponsrad

Formsköna vårnyheter från BITZ

18.04.2024F&H Group A/S

Sponsrad

Klassisk köksestetik från Södahl

Publisher

Horisont Gruppen a/s

Strandlodsvej 44

2300 København S

Telefon: 53506060

www.horisontgruppen.dk

Copyright 2023