Fransk porslinsklassiker firar 200 år

I år firar Pillivuyt 200 år, med sitt porslin i enastående kvalitet för kök och bord. Det stora jubileet firas under hela året med underbara nyheter, specialerbjudanden och en mängd spännande evenemang och händelser.

Det är två hundra år sedan Pillivuyts vackra porslin kom till världen och sedan dess har företaget värnat om sina traditioner och sin expertis som en av Frankrikes äldsta och mest hedervärda porslinstillverkare. Den gamla porslinsfabriken ligger fortfarande i den lilla natursköna orten Mehun-sur-Yèvre, i hjärtat av Frankrike, där hantverket förts vidare från generation till generation sedan 1818.

Firande hela året 

Under hela året kommer Pillivuyt firas på lämpligt sätt, med massor av butikserbjudanden, spännande nyheter, evenemang, kampanjer, berättelser, tävlingar, läckra recept, "pop-up"-händelser, på sociala medier - och mycket mer! 2018 är året då vi bjuder in till Pillivuyts värld av vackert porslin för att hylla en äkta fransk klassiker med stil.

Det var en gång...

Det hela började för två hundra år sedan, när den unge schweizaren Jean Louis Richard Pillivuyt tog över ett gammalt franskt tegelbruk. Han hade stora planer och istället för att tillverka tegel satsade han stort på att tillverka porslin för det franska köket. Han kom att göra historia, först själv och även senare tillsammans med sin son Charles.

Pillivuyt vann sitt första designpris i New York redan 1823 och sedan blomstrade företaget, som bl.a. tillverkade unika porslinsserier till de holländska och egyptiska hoven. Nu, många år senare, är Pillivuyt fortfarande en av världens ledande tillverkare av porslin av den rätta sorten för både privatpersoner, kaféer och restauranger.    

Tradition och innovation sedan 1818 

Kvalitet, hållbarhet och vacker design är kärnan i Pillivuyts DNA. Många produkter har sedan begynnelsen tagits fram i samarbete med professionella kockar, som har stora krav på funktion och prestanda i köket. Pillivuyts porslin skapas, nu som då, som ett resultat av ett månghundraårigt hantverk i perfekt harmoni med dagens nya teknologi.

Unikt bland porslinstillverkare är att Pillivuyt fortfarande tillverkar sin egen porslinsmassa, som bränns vid extra höga temperaturer på upp till 1400 °C. Resultatet är ett extremt starkt porslin, som är extra hållbart och med en kvalitet som märks. Pillivuyt ger därför en livstidsgaranti på allt porslin och 2 års porslinsgaranti efter köp. Det är nämligen skillnad på porslin och porslin.

• Fransk kvalitet

• Ugnsfast

• Starkt i köket - vackert på bordet

www.sebastian.se/Pillivuyt/Plissé

E-mail: info@sebastian.se

Kundtjänst 08- 555 774 00

Se mer på Pillivuyt.se

Mer av...

28.06.2024F&H Group A/S

Sponsrad

EN NY KLASSIKER PÅ BORDET FRÅN LYNGBY GLAS

27.06.2024F&H Group A/S

Sponsrad

KOM I JULSTÄMNING MED HOPTIMIST

26.06.2024F&H Group A/S

Sponsrad

DUKA JULBORDET MED SÖDAHL

23.05.2024F&H Group A/S

Sponsrad

Designklassiker från Rosti fyller 70 år

29.04.2024F&H Group A/S

Sponsrad

Njut av sommaren i bra stil från Luigi Bormioli

26.04.2024F&H Group A/S

Sponsrad

Konsten att duka ett inbjudande bord

Publisher

Horisont Gruppen a/s

Strandlodsvej 44

2300 København S

Telefon: 53506060

www.horisontgruppen.dk

Copyright 2023