Frankfurt Consumer Goods Fairs ställs in

Messe Frankfurt tvingas ställa in sina konsumentvarumässor i januari och februari. Beslutet beror på den ökade smittspridningen av coronavirusets omikronvariant.

Januari och februari är traditionellt sett de månader då den internationella design- och inredningsbranschen reser till de stora mässorna i Frankfurt. Så blir det inte i år. Arrangören Messe Frankfurt har precis meddelat att både Christmasworld, Paperworld och Creativeworld i januari 2022 och Ambiente i februari har ställts in.

Nordstil från 15 till 17 januari 2022 i Hamburg planeras tills vidare att äga rum.

Anledningen till avbokningarna är förstås utvecklingen av pandemisituationen, som just nu förvärras över hela världen i och med spridningen av omikronvarianten. Detta gör det omöjligt för Messe Frankfurt att hålla fast vid mässdatumen i januari och februari.

De fyra eventen, Christmasworld, Paperworld och Creativeworld samt Ambiente, är de ledande mässorna inom sina respektive områden. Men Messe Frankfurt tror inte att det under rådande omständigheter är möjligt att arrangera mässor som lever upp till deras sedvanliga internationella relevans.

Tyskland är för närvarande klassificerat som ett högriskland och med det följer karantänsregler som ska följas. Robert Koch-institutet och expertgruppen i den tyska regeringen rekommenderar också att all fysisk kontakten minskas till ett minimum och att alla större evenemang ställs in.

”Det här beslutet var definitivt inte lätt för oss att fatta. Men i samarbete med stora delar av de industrier som är representerade på mässorna är det vårt ansvar att ta det här svåra steget”, säger Detlef Braun, ledamot i ledningsgruppen på Messe Frankfurt.

Det finns inga planer på att skjuta upp mässorna till senare datum i år, förklarar Braun.

”Den internationella konsumentvarubranschen är trenddriven och den kräver en mässa varje år i början av året. Att flytta mässan till andra halvan av året kommer därför inte att möta behoven hos vare sig de utställande företagen eller besökarna”.

Digitalt stöd

Nordstil, som kommer att äga rum i Hamburg från 15 till 17 januari, berörs inte av beslutet i nuläget. Mässan kommer dock kontinuerligt att övervaka situationen i samarbete med lokala myndigheter och branschpartners.

Messe Frankfurt har sedan 2019 aktivt hjälpt återförsäljare att hjälpa sig själva på den digitala plattformen Nextrade, den första beställningsplattformen och datahanteringsplattformen för bostads- och livsstilssektorn, och Conzoom Solutions som riktar sig till den globala konsumentvarusektorn.

”Ännu ett år utan möjlighet att lägga beställningar, få inspiration och nätverk innebär stora och i vissa fall kritiska utmaningar för återförsäljare över hela världen”, säger Braun. 

”Med vårt digitala erbjudande stöttar vi både leverantörer och återförsäljare i industrin i den här svåra situationen. Dessutom kommer vi att fortsätta lägga all vår energi och optimism på att skapa säkra och inspirerande mässor. För det finns inget som kan slå det fysiska mötet mellan människor”.

sweden.messefrankfurt.com

-PF

Relaterat innehåll

29.05.2024Designbase.se

UMAGE vinner årets Red Dot design award

28.05.2024Designbase.se

Arne Jacobsen på ett svenskt boutiquehotell

30.04.2024Designbase.se

Messe Frankfurt erbjuder gratis evenemang online för alla

23.04.2024Designbase.se

Artificiell intelligens i detaljhandeln

19.04.2024Önska

Sponsrad

Önskabutikerna reste till Horred för årets första Önskaskola

18.04.2024Designbase.se

Rosendahl Design Group erhåller B Corp-certifiering

17.04.2024Witt Hvidevarer A/S

Sponsrad

Witt A/S tar över distributionen av Aiper trådlösa poolrobotar i Norden

08.04.2024Global Design Partner

Sponsrad

Från återvunnen plast till hållbara och multifunktionella produkter

Håll dig uppdaterad med designbase.se

Få insikt i de senaste produkterna, trenderna och tendenserna, spännande intervjuer, teman, unika jobberbjudanden och spännande evenemang.

Publisher

Horisont Gruppen a/s

Strandlodsvej 44

2300 København S

Telefon: 53506060

www.horisontgruppen.dk

Copyright 2023