FRAMING större än någonsin

I år bjuder FRAMING för 5:e gången in till årets designevent under 3daysofdesign i Köpenhamn. Och Framing 2024 kommer att bli ett både större och ännu mer spektakulärt evenemang!

Foto: FRAMING

Den kurerade utställningen FRAMING, som omfattar både danska och internationella toppmärken, har haft växtvärk. Inte mindre än 44 varumärken ställer ut på FRAMING i år – och inte bara i Odd Fellow Herrgården, utan även i de två flyglarna som omger den vackra rokokogården samt i Harsdorffshus på Kongens Nytorv. "Vi bjuder in dig i detta historiska hus, som ligger bara ett stenkast från Odd Fellow Palæet, och eftersom huset normalt sett inte är öppet för allmänheten finns det en unik chans att uppleva dessa vackra miljöer", säger Samira Kudsk, grundare och ägare genom FRAMING.

Så i år är det inte bara fler varumärken, utan även ännu fler kvadratmeter och lägen, när såväl industri som designers, arkitekter, inköpare och media från hela världen samlas i Köpenhamn den 12-14. juni.

Samira Kudsk. Foto: FRAMING

"Jag är glad att ett stort antal varumärken återigen valt att ställa ut på FRAMING i år, och jag är såklart också väldigt tacksam över att så många nya varumärken har valt vår ram för sitt deltagande i 3daysofdesign. Det råder ingen tvekan om att, att 3daysofdesign har blivit ett event du inte vågar missa, och ett event som företag verkligen satsar på. I samband med arrangemanget av FRAMING 2024 har vi pratat med ett stort antal av de viktigaste aktörerna i branschen och de har som tur är redan lovade att de ska besöka Framing under deras besök i Köpenhamn”, säger Samira Kudsk.

 Designföretag kommer från hela världen – från bland annat Kanada, Spanien, Italien, Tyskland och Tjeckien. Bland de nya utställarna på Framing finns bl.a. Tjeckiska Brokis, som ligger bakom några av de mest spännande ljusdesignerna. Holländska Auping, Montis och Moooi Carpets samt tyska Classicon och Pulpo debuterar också i Odd Fellow Palæet. Men framför allt de skandinaviska länderna är starkt representerade, inklusive danska BoConcept och Cane-line. De finska varumärkena Secto Design, Nikari och Woodnotes samlas på hörnet mot Bredgade precis utanför portarna till herrgården. Svenska varumärken som Kasthall, Johanson Design och String Furniture (som firar 75-årsjubileum) avtäcker alla stora nyheter.

 I år finns danska Njordrum Home och deras hållbara mobilhuskoncept på FRAMING.

 "Sedan vår start för fem år sedan har vi arbetat med att utveckla vårt koncept för helhetsdesign. Vi designar i både liten och stor skala - produktdesign, byggnadskomponenter och arkitektur. Vi vecklar ut konceptet på FRAMING med en utställning baserad på ett nybyggt Njordrum FriggTM️ sommarhus, i dagligt tal kallat "det gemensamma sommarhuset", säger arkitekten Lars Vejen.

Den populära Stadsträdgården kommer återigen att leva i år och här kommer ett stort antal friluftsmärken att visa upp nya produkter för uterummet: trädgården, terrassen och balkongen. Gaggenau kommer bl.a. presentera ett nytt utekök där en duktig kock lagar mat och serverar små gastronomiska upplevelser.

 Arkitekten och intendenten Flemming Lindholdt, som är ansvarig för bygget av FRAMING, säger:

"Inramning är symbolen för en gemensam utställning. Det finns en gemenskap och ett kollektivt driv som är väldigt inspirerande för oss alla. Vi är särskilt glada över mångfalden i år – och med de många olika länder och typer av varumärken som är involverat år", påpekar han.

Foto: FRAMING

Foto: FRAMING

Foto: FRAMING

Foto: FRAMING

Foto: FRAMING

Relaterat innehåll

24.05.2024Designbase.se

Frontrunners i den cirkulära omjusteringen

23.05.2024Designbase.se

Möt en av designbranschens världsstjärnor

21.05.2024Designbase.se

Äventyrligt inträde på årets Formex

21.05.2024Designbase.se

Unga talangfulla nordiska designers hedras över hela världen

14.05.2024Designbase.se

Koelnmesse i nytt samarbete med Colombias ledande designmässa

14.05.2024Designbase.se

Här är årets ledande norska designföretag

09.05.2024Designbase.se

Habitare och Helsinki Design Week går samman för ett långsiktigt samarbete

08.05.2024Designbase.se

Ny hemkollektion från Home by Ilse Jacobsen

Håll dig uppdaterad med designbase.se

Få insikt i de senaste produkterna, trenderna och tendenserna, spännande intervjuer, teman, unika jobberbjudanden och spännande evenemang.

Publisher

Horisont Gruppen a/s

Strandlodsvej 44

2300 København S

Telefon: 53506060

www.horisontgruppen.dk

Copyright 2023