Fortsatt tillväxt och optimism på New Works – stora investeringar på väg

Det danska designmärket New Works har precis avslutat räkenskaperna för 2023 med en omsättningstillväxt på 25 %. Stadiga framsteg förankrade i stora investeringar 2024. Först och främst i ett 1 000 kvadratmeter stort showroom i en historisk miljö i hjärtat av Köpenhamn.

New Works utställning under 3 days of Desigg. Foto: New Works

Med en produktportfölj som spänner över belysning, möbler och designobjekt har New Works genomfört en internationell tillväxtstrategi med stor framgång de senaste åren. 2022 var resultatet före skatt 7,7 miljoner och med nyss avslutade räkenskaper för 2023 kan ägargruppen redovisa fortsatt tillväxt. Fjolårets bokslut visar på ett tillfredsställande rörelseresultat före skatt på drygt 8 miljoner och en topplinjetillväxt på 25 % – helt i linje med bolagets ambitiösa tillväxtstrategi.

”Vi är mycket nöjda med resultatet för 2023 på en marknad som generellt har haft det svårt. Under det senaste året har vi upplevt ett fortsatt ökat intresse för våra produkter utanför Norden och det har haft stor inverkan på vår tillväxt. Dessutom har vi en stark relation med våra återförsäljare och har under de senaste åren lagt mycket resurser på att stärka detta, och det tror jag är avgörande för att vi ska ha kommit igenom väl det senaste året”, säger vd på New. Fungerar, Nikolaj Meier.

Kreativ Direktør, Knut Bendik Humlevik (tv) og CEO, Nikolaj Meier (th). Foto: New Works

2023 kunde New Works även slå upp dörrarna till sitt första showroom utanför landets gränser på exklusiva Östermalm i Stockholm. Härifrån hanteras relationer med återförsäljare och arkitekter samt privatkunder.

Nytt showroom i Bredgade

2024 står, för New Works, i investeringens tecken. Efter flera år i designhuset på Frederiksgade 1 flyttade varumärket i slutet av Q1 till nya lokaler i Bernstorff Palæ på Bredgade i Inre Köpenhamn. Här blir 1 000 kvadratmeter i den arkitektoniska pärlan bostad för New Works Residence – ett showroom och hem för New Works produkter och livsstil. Dörrarna till det nya showroomet, och den stora satsningen, öppnas officiellt i samband med 3daysofdesign i juni.

”Det är en stor milstolpe för oss att flytta in i Bredgade, speciellt i de överväldigande lokalerna som vi har haft turen att ha tillgång till. Med fyra gånger så stort utrymme, arkitektoniska detaljer vid varje blick och helt fantastiska vyer från alla vinklar finns det ingen bättre plats för varumärket och vår design att bo i. Inramningen passar de ambitioner vi har för New Works under de närmaste åren, och vi ser därför också otroligt mycket fram emot att få visa upp det”, fortsätter Nikolaj Meier.

Nebra Series fra New Works. Foto: New Works

Utöver det nya showroomet erbjuder 2024 även nya stora produktsatsningar. Den första, en transformativ lampa som heter Nebra, har precis lanserats, men flera stora projekt väntar under sommaren och hösten på både belysnings- och möbelfronten, som har skapats i samarbete med internationellt erkända designers som John Astbury och Panter & Tourron .

Relaterat innehåll

24.05.2024Designbase.se

Frontrunners i den cirkulära omjusteringen

23.05.2024Designbase.se

Möt en av designbranschens världsstjärnor

21.05.2024Designbase.se

Äventyrligt inträde på årets Formex

21.05.2024Designbase.se

Unga talangfulla nordiska designers hedras över hela världen

14.05.2024Designbase.se

Koelnmesse i nytt samarbete med Colombias ledande designmässa

14.05.2024Designbase.se

Här är årets ledande norska designföretag

09.05.2024Designbase.se

Habitare och Helsinki Design Week går samman för ett långsiktigt samarbete

08.05.2024Designbase.se

Ny hemkollektion från Home by Ilse Jacobsen

Håll dig uppdaterad med designbase.se

Få insikt i de senaste produkterna, trenderna och tendenserna, spännande intervjuer, teman, unika jobberbjudanden och spännande evenemang.

Publisher

Horisont Gruppen a/s

Strandlodsvej 44

2300 København S

Telefon: 53506060

www.horisontgruppen.dk

Copyright 2023