Formland i spännande utveckling

Formland bjuder på en rad spännande nya aktiviteter när mässan öppnar i Herning från första till fjärde februari. Man har satt upp ett Christmas-område, hela 430 olika utställare visar upp sina nyheter och det är återigen fokus på nya, up and coming designers.

Väletablerade varumärken, trendskapare och unga designers på väg uppåt strålar samman med inköpare, press och annat branschfolk när danska Formland i Herning öppnar dörrarna den första till fjärde februari 2018.

”Det ser riktigt bra ut med uppslutningen till Formland på alla fronter” berättar projektchef Mai-Britt Risvig Flyvholm. För 2018 förväntar man sig 430 utställare och 11 500 besökare från runt 5000 företag i såväl Danmark som primärt från Sverige, Norge, Tyskland och Schweiz. Detta innebär en ökning jämfört med fjolårets mässa.

”Vi har även denna gång lagt stora resurser på att locka de rätta internationella inköparna till Formland. Vi har lanserat flera projekt och mest intensivt har vi arbetat med våra agenter i Tyskland och denna gång även i Holland” berättar Mai-Britt Risvig Flyvholm och konstaterar att intresset är stort tack vare att ”Formland är den enda mässan där dansk och skandinavisk design samlas under ett tak”. 

Mai-Britt Risvig Flyvholm, Projektchef Formland.

Samtidigt har det tagits en rad nya initiativ från Formlands sida för att locka fler besökare till mässan.

”Vi har byggt ut med ett Christmas 2018-område. Här kommer 30 utställare att presentera sin vision för Julen 2018, med fokus på det autentiska, skandinaviska julmyset som många utländska inköpare efterfrågar” berättar Mai-Britt Risvig Flyvholm.

Messecenter Herning, som ligger bakom Formland har för denna upplaga av mässan flyttat om en hel del i lokalerna.

”E-hallen har blivit en ren interiörhall, och Bloom-området har flyttat in i K-hallen. Det innebär att man i E-hallen nu också kan hitta CREATORS COMMUNITY by Formland, där Formland hyllar spirande talanger. Talang, kreativitet och entreprenörskap är fokus för CREATORS COMMUNITY, där 60 särskilt utvalda kreativa entreprenörer från Nordeuropa, med produktlinjer eller koncept inom inredning, konsthantverk, mode och delikatesser, ställer ut i ett eget universum.

”Enligt vår erfarenhet är CREATORS COMMUNITY även ett område som drar till sig många utländska besökande”, berättar Mai-Britt Risvig Flyvholm.

Nya tankesätt

I E-hallen kan man också möta en rad utställare som har valt att göra saker och ting på ett lite annorlunda sätt. Bland annat kommer den danska Michelin-restaurangen Kiin Kiin att finnas representerad i samarbete med Broste Copenhagen. Broste Copenhagens Sales Director Paul Christian Knudsen ser med stor förväntan fram emot Formland, där varumärket får sällskap av Kiin Kiins imponerande kulinariska färdigheter:  

”När vi inledde en dialog med Formland för att diskutera våra idéer kring deltagandet i Spring 2018 visade mässan återigen prov på sitt innovativa tänkande och kunde direkt se projektets potential. Det innebär att vi på Formland lanserar en helt ny setup som inte har setts tidigare hos Broste Copenhagen”, säger Paul Christian Knudsen.

”Utställningen och kundernas köpmönster har ändrat sig på senare år och vi måste såklart förhålla oss till detta. Därför ser vi fram emot det nya initiativet”, säger Mai-Britt Risvig Flyvholm.

I ONE fortsätter framgångarna. Denna gång har området, som har sammanställts av curator Mads Arlien-Søborg, utvidgats med en utställning av produkter som har tagits fram av elever på danska designskolor, och där Mads Arlien-Søborg har stått bakom urvalet av produkter från de unga talangerna.

Trendytorna

De två designduorna STUDIE FLYHELSTED och HØEG + MØLLER skall denna gång skapa inspirerande utställningar med trender och tendenser på Formland i Messecenter Herning.

Designduon HØEG + MØLLER som är nya i sammanhanget, får ansvar för mässans trendkafé i H-hallen. Därutöver kommer det erfarna och starka teamet bakom STUDIE FLYHELSTED att ligga bakom Formlands inspirerande trendzon i D-hallen.

”Vi ser fram emot att kunna välkomna en ny designduo och att fortsätta vårt mångåriga samarbete med STUDIE FLYHELSTED. Det ska bli spännande att se hur de båda företagens kreativitet och engagemang tar sig uttryck inom ramen för Formland” säger Mai-Britt Risvig Flyvholm, projektledare på Formland.

Den nya duon bestående av Malene Marie Møller och Camilla Høeg från HØEG + MØLLER kommer under Formland Spring 2018 att vara de kreativa krafterna bakom trendkaféet i H-hallen. I det spännande kaféet kan besökare och utställare njuta av förfriskningar och god mat samt låta sig inspireras av den kommande säsongens trender.

”Vi har båda deltagit i Formland under många år och har sett hur mässan har utvecklat sig till ett fantastiskt skyltfönster för den danska inredningsbranschen. Vi har stor respekt för hela apparaten bakom Formland och ser fram emot att bli en del av den. Det är en kreativ plats där allt är en lek” säger Malene Møller från HØEG + MØLLER. Sedan förklarar hon att det är otroligt spännande att arbeta med en så stor maskin som Formland, tillsammans med duktiga, strukturerade och professionella personer.

Mille Fly och Sofie Helsted från STUDIE FLYHELSTED kommer att bidra med uppseendeväckande inspiration i den stora trendzonen i D-hallen. De har med sin mångåriga erfarenhet, engagemang och trendspanande på högsta nivå samarbetat med mässan sedan 2010, och under 2018 har de ansvarat för att skapa ett kreativt, unikt och visuellt starkt universum, full med trender och tendenser inför den kommande säsongen.  

Relaterat innehåll

14.05.2024Designbase.se

Koelnmesse i nytt samarbete med Colombias ledande designmässa

14.05.2024Designbase.se

Här är årets ledande norska designföretag

09.05.2024Designbase.se

Habitare och Helsinki Design Week går samman för ett långsiktigt samarbete

08.05.2024Designbase.se

Ny hemkollektion från Home by Ilse Jacobsen

07.05.2024Designbase.se

3daysofdesign: Här skapas drömmar

07.05.2024Designbase.se

Trender & Traditioner blev en succé

03.05.2024Designbase.se

Nio designföretag slåss om den norska industrins viktigaste utmärkelser

02.05.2024Designbase.se

Färgtrender 2025 handlar om harmoni

Håll dig uppdaterad med designbase.se

Få insikt i de senaste produkterna, trenderna och tendenserna, spännande intervjuer, teman, unika jobberbjudanden och spännande evenemang.

Publisher

Horisont Gruppen a/s

Strandlodsvej 44

2300 København S

Telefon: 53506060

www.horisontgruppen.dk

Copyright 2023