Ett ljus i mörkret från Morsø

Faro är det italienska ordet för fyr. Inspirerad av just de vackra, gamla fyrarna som i århundraden har visat människan vägen genom mörkret är Morsøs nya Faro-lykta skapad för att lysa upp i vintermörkret tidiga vårkvällar och i den klara sommarnatten.

Faro-lykta.

Den stilrena lyktan från Morsø är som ett vackert riktmärke i mörkret. Som ett utsökt uttryck för industriell design och som ett stycke unikt konsthantverk förkroppsligar Faro själva kärnan i Morsøs designarbete: att skapa den perfekta balansen mellan ett konkret praktiskt värde och en känslomässigt värdefull upplevelse.

Ljus är liv

Sedan den unge N.A. Christensen 1853 startade äventyret med sitt järngjuteri på ön Mors, har innovation, design och bra hantverk varit i fokus för det ikoniska varumärket. Det är värden som präglar även den nya Faro-lyktan.

I likhet med den ultimata Morsø-klassikern, braskaminen, skapar Faro ljus och därmed liv i inredningen. Tillverkad i svart pulverlackerat järn, som klarar alla slags väder, och med handtag i borstat rostfritt stål har lyktan en design som är både kraftfull och elegant på samma gång.

En look i toppklass

Faro-lyktan öppnas med locket i toppen, vilket vässar dess vackra och enkla utseende ytterligare, och dessutom undviker man slamrande sidoluckor. Eftersom lyktan är tillverkad i kraftigt järn och glas är den mycket robust.

Förutom den snygga designen har Faro även hög funktionalitet: Fötterna kan justeras så att lyktan står stadigt och samtidigt höjs upp något från underlaget. Dessutom har Faro avrinning i botten. Lyktan finns i tre storlekar som ger ett vackert tillsammans – och precis lika vackert var och en för sig.

Mer av...

23.05.2024F&H Group A/S

Sponsrad

Designklassiker från Rosti fyller 70 år

29.04.2024F&H Group A/S

Sponsrad

Njut av sommaren i bra stil från Luigi Bormioli

26.04.2024F&H Group A/S

Sponsrad

Konsten att duka ett inbjudande bord

19.04.2024F&H Group A/S

Sponsrad

Unika muggar i stengods från Villa Styles

18.04.2024F&H Group A/S

Sponsrad

Formsköna vårnyheter från BITZ

18.04.2024F&H Group A/S

Sponsrad

Klassisk köksestetik från Södahl

Publisher

Horisont Gruppen a/s

Strandlodsvej 44

2300 København S

Telefon: 53506060

www.horisontgruppen.dk

Copyright 2023