Ett liv nära naturen

Vi drar ur kontakten, utkantsdanmark blomstrar och förorterna kommer in igen. Vi söker fred, återvänder till en meningsfull lantlig tillvaro, njuter av varje årstid och upprätthåller festliga traditioner. Detta är bakgrunden till Anette Eckmanns eventområde GÅRDBOENDE - Mysig Lantjul med 11 kreativa workshops.

Foto: Formland

”Att bo på landet är ett sinnestillstånd, inte ett postnummer. Det sker en attitydförändring i förhållande till vilken typ av liv vi vill leva och det nya är att det till stor del handlar om en återgång till naturen och det gammaldags levnadssättet. Fler och fler drar ur kontakten, utkantsdanmark blomstrar, och förorterna kommer in igen”. Det tror trendjägaren Anette Eckmann och utifrån detta har hon skapat evenemangsområdet FARM LIVING - Mysig Lantjul med 11 kreativa och mysiga workshops som kickar igång julstämningen på Formland.

"Vi livar upp säsongens stämning med kreativa och mysiga julverkstäder fyllda med spännande ämnen. Varje dag dukar vi upp för unika julluncher. Alla workshops och julluncher är gratis att delta i, men alla har en kapacitet på max 12 och platser tilldelas enligt först till kvarn-principen”, säger Anette Eckmann.

Anette Eckmann står bakom FARM LIVING - Mysig Country Christmas. Foto: Tony Brøchner/Formland

Hon menar att de många besökarna och utställarna på Formland borde använda de spännande verkstäderna för att få inspiration till hur de själva kan skapa teman i butiken och på montrarna, för som hon påpekar: När tiderna är osäkra återvänder vi till tryggheten. Därför är semestern ett stort fokus, och återförsäljare och leverantörer måste använda detta i sina verksamheter.

Utgångspunkten är boende i lantlig stil. Nyromantikerna är ivriga att fly stadslivet och återvända till en meningsfull tillvaro på landsbygden i ett avslappnat, socialt och bekvämt samhälle. De söker ett liv nära naturen, njuter av varje årstid och upprätthåller festliga traditioner.

”I dessa osäkra tider blir säsongsbetonade firanden och välkända traditioner viktiga ankare – något bekant och återkommande att se fram emot utan oro. Natur och gammaldags lantliv skapar inspiration som aldrig förr och sätter dessa element högst upp på önskelistan för varje hemsökande individ. Drivkraften är en stark vilja att komma nära naturen och oss själva. Huvudmålen är att leva ett enkelt, tryggt och okomplicerat liv, att tillåta sig själv att sakta ner och prioritera familjens välmående”, förklarar Anette Eckmann och fortsätter med att säga:

Ett liv med naturen är vad vi söker. Foto: Pia Finne

"Målet är att förbättra livskvaliteten, vara självförsörjande och odla gamla dygder och traditioner, precis som förr när vi producerade allt vi behövde själva. Det handlar inte längre om hur vårt hem ser ut, utan om hur vi vill bo. Och det kan mycket väl vara så att inte alla lever ut drömmen om att flytta ut på landet, men balkongen i Ørestaden kan inredas som en liten oas”.

Jul på landet

Lyckligtvis kommer julen tillbaka den 24 december – det är ett faktum. Skulle det inte vara trevligt att fira jul precis som på den gamla goda tiden, i lantlig miljö? Tillbringa tid med familjen och njut av traditionerna. Att hitta tid att uppskatta att julens högtider för med sig underbara traditioner som förenar oss och för oss närmare varandra.

"Eftersom mänsklig kreativitet förvandlas åsikter och känslor till lyxprodukter. Vi söker en större koppling och ett meningsfullt innehåll i våra liv snarare än slumpmässiga trender. Därför måste grossisterna använda årstiderna och högtiderna, skapa presentationer för butikerna och eventuellt göra en lista för återförsäljarna av de många små och stora högtiderna och högtiderna som kan inspirera konsumenter och hindra försäljning i butik”, avslutar Anette Eckmann.

Workshopprogrammet ser ut så här:

Det är gratis att delta när du har entrébiljett till Formland. Förbokning krävs dock på grund av ett begränsat antal deltagare.

För bokning, vänligen skicka ett e-postmeddelande med namn och biljettnummer via respektive länk för respektive workshop. Bokningen bekräftas först när du får ett e-postmeddelande från Team Formland.

Lördag 17/8

10:30-11:30 — Gör en dekorativ krans på en tallrik — Peter Ødegaard, blomstermakare och kreativ konsult

12.30 - 13.30 — Jullunch »Menu de Nöel« med Mette Welløv Chatenet, Maison Mette

14.30 - 15.30 — Flätning av en walesisk kant av halm — Grethe Holst Smith, inredningsarkitekt, Forklædet Hellerup

16.00 - 17.00 — Gör en speciell krans av överskottstyg, årets nya adventskrans — Anette Eckmann, stylist och trendjägare, Eckmann Studio

Söndag 18/8

10.30 - 11.30 — DIY juldekorationer — Cecilie Elisabeth Rudolph, textildesigner

12.30 - 13.30 — Spansk Mesa jullunch — värd Mette och Peter Christensen, Casa Jada

14.30 - 15.30 — Brodera din egen vintagejulduk — Bente Halkjær, slöjdlärare, trädgårdsmästare och stylist

16.00 - 17.00 — Hur man gör en doftande pomander — Anette Eckmann, stylist och trendjägare, Eckmann Studio

Måndag 19/8

10.30 - 11.30 — Gör ditt eget unika julte — Ole Johnsen by Sips, Artisan teatelier

12.30 - 13.30 — Fransk jullunch i lantlig stil — Värd: Caroline Lie Korsgaard, Lie Gourmet och Christian Vedel Egly, Walnut Street

14.30 - 15.30 — Hur man gör en "Bûche de Noël" till en franskinspirerad julstock — Anette Eckmann, stylist och trendjägare, Eckmann Studio.

Denna artikel är en del av ett tema:

Tema: Formland autumn 2024 - ett universum av upplevelser

Utställare och köpare shoppar, nätverkar och delar kunskap och besökarna kan pyssla med trendinstallationer, föreläsningar, workshops och event när MCH Messecenter Herning slår upp portarna till Formland Autumn kl 17-19. augusti.

Formland kan denna gång fira sitt 40-årsjubileum och mässa nr 80, och det kommer att ske med 10 koncepthallar, fler än 400 danska och utländska utställare och över 50 föreläsningar, workshops och event som hjälper till att föra samman inrednings- och designbranschen, och som ger återförsäljare ny inspiration och kunskap de kan ta med sig hem. På Formland finns inget övergripande tema, eftersom det till stor del handlar om livsstil över områdena. Därför innehåller programmet ett veritabelt ymnighetshorn av estetiska och kreativa nyheter inom områden som "Interiör", "Matsal", "Trädgård", "Utomhus", "Smak" och det helt nya "Smycken".

Vi tittar på trenden, denna gång kallad "Maison Ikigai", som hämtar inspiration från en japansk filosofi och ordet ikigai, som är en kombination av Iki (att leva) och Gai (värden, värde eller förnuft), vi har tagit en prata med Anette Eckmann om hennes evenemangsområde "Farm Living - Mysig lantjul", så ger vi en bra överblick över de många spännande och lärorika föreläsningarna på Speak Up-scenen. Så se fram emot att bli inspirerad...

Relaterat innehåll

19.07.2024Designbase.se

IT-kriminella tar inte semester

16.07.2024Designbase.se

Expert: Få kontroll över ditt IT-system innan semestern och undvik bedrägerier

27.06.2024F&H Group A/S

Sponsrad

KOM I JULSTÄMNING MED HOPTIMIST

25.06.2024Designbase.se

Köpenhamn är en designmetropol

25.06.2024Designbase.se

Välkända och nya varumärken på Nordstil

25.06.2024Designbase.se

Marva Griffin Wilshire tilldelas hedersdoktor

25.06.2024Designbase.se

Vi är en produktutvecklingsavdelning och inköpspartner

24.06.2024Designbase.se

Kreativa processer i centrum för Helsinki Design Week 2024

Håll dig uppdaterad med designbase.se

Få insikt i de senaste produkterna, trenderna och tendenserna, spännande intervjuer, teman, unika jobberbjudanden och spännande evenemang.

Publisher

Horisont Gruppen a/s

Strandlodsvej 44

2300 København S

Telefon: 53506060

www.horisontgruppen.dk

Copyright 2023