Enkla muminmotiv - Mumin camping och present

Höstens Stelton x Mumin-kollektion kännetecknas av starka modefärger och enkla muminmotiv som finns i några av de första sagorna från Mumintrollens underbara värld

De två motiven på AW22-kollektionen – Muminpresenten och Mumincampingen – kommer från de båda tecknade serierna ”Desert Island” och ”Family Life”. De båda serierna trycktes första gången under 1950-talet som dagliga serier i den engelska tidningen ”Evening News”. Serierna blev snabbt en stor succé och bidrog till att bana väg för Tove Janssons fortsatta framgång. De dagliga serierna baserades på mumintrollens underbara värld med en mängd både roliga och galna historier som kan tolkas på flera plan. De uppmärksammades för sin engagerande berättelse, humor och kreativitet, där historierna ofta ”bröt” sig ut ur sina rutor. Kontraktet med ”Evening News” blev en livsavgörande händelse för Tove Jansson. Det gav henne ekonomisk frihet och serierna trycktes i 40 länder och nådde över 20 miljoner läsare. 1959 lämnade Tove Jansson över uppgiften med de dagliga tecknade serierna till sin bror Lars Jansson, så att hon kunde ägna mer tid åt sina många andra projekt.

Muminkollektionen, av återanvändbara termosmuggar och dricksflaskor, passar perfekt för såväl barn som vuxna som älskar äventyr och frihet – precis som mumintrollen. Med dem i väskan kan man enkelt njuta av varma och kalla drycker när man är på språng, utforskar staden eller skogen, är i skolan eller på arbetet. De starka färgerna och enkla motiven väcker glädje och uppmärksamhet när de tas fram och speciellt termosmuggarna och drickflaskan med ’Mumin present’-motivet är en perfekt presentidé under vinterhalvåret. Den nya Stelton x Mumin-kollektionen kommer att finnas i butikerna från september 2022.

Produktinformation
To Go Click mugg
 - Material: Rostfritt stål, pulver lackat, BPA- och ftalatfri plast
 - Volym: 0,2 l.
 - Mått: 7,2 x 14 cm
 - Färg: Camping, present
 - Rek. pris: SEK 329

To Go Click termosmugg
 - Material: Rostfritt stål, pulver lackat, BPA- och ftalatfri plast
 - Volym: 0,4 l.
 - Mått: 8,3 x 17 cm
 - Färg: Camping, present
 - Rek. pris: SEK 399

Keep-cool dricksflaska
 - Design: Debiasi & Federico
 - Material: Rostfritt stål med pulverlackering
 - Volym: 0,75 l.
 - Mått: 7,5 x 22 cm
 - Färg: Camping, present
 - Rek. pris: SEK 399

Mer av...

05.10.2022Stelton A/S

Sponsrad

Låt maten stå i centrum

03.10.2022Stelton A/S

Sponsrad

Design darling fylder rundt

30.09.2022Stelton A/S

Sponsrad

Rytmisk design - Luna brödkorg och värmeljushållare

29.09.2022Stelton A/S

Sponsrad

Enkla muminmotiv - Mumin camping och present

23.09.2022Stelton A/S

Sponsrad

En modern klassiker

21.09.2022Stelton A/S

Sponsrad

Vakna upp från en god natts sömn

Publisher

Horisont Gruppen a/s

Strandlodsvej 44

2300 København S

Telefon: 53506060

www.horisontgruppen.dk

Copyright 2023