En modern klassiker

Dukningen och presentationen av maten är en stor del av det mys och den gemenskap som vi förknippar med måltiderna. Nu kan du komplettera det vackert dukade bordet med de senaste produkterna – brödkorg och hushållspappershållare – i den populära och prisbelönta designserien Emma.

Det formsydda handtaget i ljust bokträ, som vi känner till från resten av serien, går igen i brödkorgens handtag och utgör en vacker kontrast till den lackerade stålkorgen. Samtidigt talar värmen i träet fint till det taktila hos den mjuka innerpåsen av bomull. Handtaget gör det enkelt att bära korgen från köket till bordet eller skicka den runt bordet. Och när korgen står på bordet lägger sig handtaget elegant tätt intill korgen. På hushållspappershållaren är själva hållaren gjord av bokträ medan över- och undersidan är gjorda av glaserat stengods i ljusgrått som matchar resten av seriens element.

Emma-kollektionen är en designklassiker från Stelton, känd för sina rena linjer och innovativa materialkombinationer med stål, stengods och formpressat bokträ. En designfilosofi och ett materialval som refererar till den danska designtraditionen från 1950-talet. Emma-serien består bland annat av elektrisk vattenkokare, brödrost, kaffe- och tekannor, koppar och tallrikar, och nu även en brödkorg och en hushållspappershållare, så att dukningen kan bli komplett.

Emma brödkorg och hushållspappershållare finns på nätet och i butikerna från september 2022.

Produktinformation
Emma brödkorg
 - Material: Stål, FSC-certifierat bokträ och 100 % OEKO-TEX-bomull
 - Mått: 23 x 8 cm
 - Rek. pris: SEK 849

Emma hushållspappershållare
 - Material: Lackat FSC-certifierat bokträ och glaserat stengods
 - Mått: 13,5 x 28 cm
 - Rek. pris: SEK 599

Design: HOLMBÄCKNORDENTOFT
Sebastian Holmbäck (född 1971) och Ulrik Nordentoft (född 1974) träffades under utbildningen på Danmarks designskola. Designduon HolmbäckNordentoft arbetar enligt efter filosofin om att skapa tidlös design, som väcker känslor och entusiasm och som har ett konkret ändamål. Duons arbetsprincip är estetik och deras designobjekt tål att användas år efter år. HolmbäckNordentoft har skapat många vackra designobjekt för Stelton, bl.a. knivserien Pure Black och Emma serien, som båda har vunnit ett flertal priser.

Mer av...

05.10.2022Stelton A/S

Sponsrad

Låt maten stå i centrum

03.10.2022Stelton A/S

Sponsrad

Design darling fylder rundt

30.09.2022Stelton A/S

Sponsrad

Rytmisk design - Luna brödkorg och värmeljushållare

29.09.2022Stelton A/S

Sponsrad

Enkla muminmotiv - Mumin camping och present

23.09.2022Stelton A/S

Sponsrad

En modern klassiker

21.09.2022Stelton A/S

Sponsrad

Vakna upp från en god natts sömn

Publisher

Horisont Gruppen a/s

Strandlodsvej 44

2300 København S

Telefon: 53506060

www.horisontgruppen.dk

Copyright 2023