En kristallklar klassiker som firar 80-årsjubileum

2020 firar Lyngby Glas 80-årsjubileum men är fortfarande en elegant banbrytare inom dansk glasdesign

Glasserien Zero.

Med nya, vackra designer och kvalitetsmaterial, som producerats genom en CO2-neutral och hållbar process, fångar företaget tidsandans uttryck och innehåll. Därför är Lyngby Glas både ett modernt företag och en kristallklar klassiker.

Vem vet om järnhandlaren Holger Jepsen ens hade vågat drömma om att hans hjärtebarn i ett nytt årtusende skulle komma att fira sitt 80-årsjubileum? Eller att vänner, bekanta och glada gäster skulle kunna önska lycka och välgång genom att skåla i ett brett sortiment av jubilarens egna produkter? Men det är precis så berättelsen om Lyngby Glas, som startade i en liten lägenhet i Frederiksberg, går.

Tack vare sin känsla för allt från det enkla till exklusiva kristallglas och med sina skiftande designer – men alltid med fokus på högsta kvalitet – har företaget sedan Jepsen grundade det år 1940 utmärkt sig som en av de mest inflytelserika glasfabrikerna i Danmark. De har även utmärkt sig som ett av de mest innovativa företagen med till exempel cocktailglasen från serien Alkemist och serien Melodia som träffar den retromoderna tonen klockrent.

Blyfritt miljökristallglas

Att Lyngby Glas inte bara har hållit jämna steg med tiden, utan gärna tar täten i utvecklingen märks tydligt i företagets nya, ultraklara glasdesigner i blyfritt miljökristallglas. Här går skönhet, beständighet och hållbarhet hand i hand. Detta är serien Zero, med dess enkla elegans, ett övertygande exempel på.

Glasen tillverkas med grön energi från solceller och bergvärme, all överskottsvärme från produktionen återvinns och själva materialet är 100 % återvinningsbart.

Kristallklar framgång

Lyngby Glas har länge visat sin styrka som ett hållbart varumärke, som i decennier har förenat funktion och unik design. I allt från bubblande champagnekupor, som du hittar i serien Juvel, till de moderiktiga whiskyglasen och vackra karafferna i till exempel serien Brilliante.

Mer av...

23.05.2024F&H Group A/S

Sponsrad

Designklassiker från Rosti fyller 70 år

29.04.2024F&H Group A/S

Sponsrad

Njut av sommaren i bra stil från Luigi Bormioli

26.04.2024F&H Group A/S

Sponsrad

Konsten att duka ett inbjudande bord

19.04.2024F&H Group A/S

Sponsrad

Unika muggar i stengods från Villa Styles

18.04.2024F&H Group A/S

Sponsrad

Formsköna vårnyheter från BITZ

18.04.2024F&H Group A/S

Sponsrad

Klassisk köksestetik från Södahl

Publisher

Horisont Gruppen a/s

Strandlodsvej 44

2300 København S

Telefon: 53506060

www.horisontgruppen.dk

Copyright 2023