En Hoptimistisk nyhet

F&H Group A/S har förvärvat varumärket Hoptimist®, som därmed adderas till raden av egenägda varumärken. Den numera tidigare VD:n och partnern i Hoptimist, Poul Christoffersen, följer med varumärket och anställs som Brand och Purchasing Manager i F&H.

Hoptimist började sin resa i Danmark redan i slutet av 60-talet, då den danske möbelsnickaren Hans Gustav Ehrenreich ritade Hoptimist utifrån en grundidé om en cirkel och en ellips. En alltid glad Hoptimist sprider glädje och leenden och ganska snabbt blev den lilla glada figuren med de härliga ansiktsuttrycken allmän egendom och är idag en del av dansk designhistoria.

Hoptimist återlanserades 2009 av affärsmannen Claus Hommelhoff tillsammans med Bo och Lotte Steffensen. Sedan dess har det kommit en mängd olika varianter med djurhuvuden, smiley och klapphattar – liksom exklusivare versioner i trä. Och det är naturligtvis fortfarande Ehrenreichs idé som ligger till grund för både klassikerna och den nya generationen av Hoptimist.

– För oss är detta helt rätt tidpunkt att låta Hoptimist hoppa vidare, säger Claus Hommelhoff. – I mer än 10 år har Hoptimist år efter år utvecklats till ett starkare varumärke, och vi är säkra på att resan kommer att fortsätta hos F&H Group och med Poul Christoffersen för att säkra varumärkets DNA. F&H Group är den perfekta matchningen för att vidareutveckla varumärket i Ehrenreichs anda, och F&H har samtidigt den kompetens och de resurser som krävs för att fortsätta tillväxten och sprida de glada Hoptimisterna runt om i världen.”

– På F&H är vi stolta över att få ännu ett egenägt varumärke med en så tydlig skandinavisk identitet, säger F&H:s CEO Knut Lomborg. – Som en del av vår strategi vill vi gärna äga varumärken som också är starka utanför Skandinavien, och där passar Hoptimist perfekt in i vår portfölj, eftersom mer än hälften av omsättningen finns på exportmarknaderna.

Hoptimist har positionerat sig som en äkta klassiker, och det finns tusentals små glada figurer som hoppar av glädje i mer än 20 olika länder.

Överföringen av varumärket Hoptimist, från Claus Hommelhoff/CBH till F&H Group, slutförs den 15 november 2021.

Mer av...

28.06.2024F&H Group A/S

Sponsrad

EN NY KLASSIKER PÅ BORDET FRÅN LYNGBY GLAS

27.06.2024F&H Group A/S

Sponsrad

KOM I JULSTÄMNING MED HOPTIMIST

26.06.2024F&H Group A/S

Sponsrad

DUKA JULBORDET MED SÖDAHL

23.05.2024F&H Group A/S

Sponsrad

Designklassiker från Rosti fyller 70 år

29.04.2024F&H Group A/S

Sponsrad

Njut av sommaren i bra stil från Luigi Bormioli

26.04.2024F&H Group A/S

Sponsrad

Konsten att duka ett inbjudande bord

Publisher

Horisont Gruppen a/s

Strandlodsvej 44

2300 København S

Telefon: 53506060

www.horisontgruppen.dk

Copyright 2023