Don’t Waste Tomorrow

Don't Waste Tomorrow är ett danskt designföretag som fötts ur idén att skapa vackra och funktionella möbler av hög kvalitet - med parallellt fokus på minimal påverkan på miljön.

Foto: Don’t Waste Tomorrow

Don't Waste Tomorrow har rötter i hjärtat av Jylland, där skickliga snickare och proffs smeker varje möbel varje dag. För oss är den färdiga produkten därför mycket mer än bara en möbel – det är en livsstil och den vision vi vill möta världen med. Därför blev vår filosofi också vårt namn; Slösa inte imorgon.

Foto: Don’t Waste Tomorrow

ALTER-serien, designad av Louise Bitsch, är en produktserie bestående av matbord, soffbord, sidobord och tillbehör. Serien bygger på skapandet av nytt liv genom användning av överskottsmaterial, närmare bestämt överflödigt stenmaterial från en av Skandinaviens största tillverkare av bordsskivor. Produkterna är baserade på en bärande träkonstruktion av hållbart producerad ek. Träkonstruktionen kan "knackas ner" via fokus på hantverksmässig montering och demontering. Så den är "färdig att montera" för kunden.

Produktserien ALTER kombinerar cirkulär design med ett klassiskt och långvarigt tillvägagångssätt, där ingen kompromiss har gjorts med hantverk, kvalitet och det unika och exklusiva uttrycket. Restmaterialen lämnar varje bord med sin egen historia och DNA, och de erbjuds i sex olika stentyper.

Denna artikel är en del av ett tema:

Tema: En cirkulär designbransch

Många av designbranschens företag skulle vilja vara mer cirkulära, men hur inför man en cirkulär affärsmodell och var börjar man resan? Det finns ett växande intresse för hållbara material och resurser. Men det handlar också om lokal produktion, återvinning och återvinning och energisnål teknik.

 

Det har vi tittat på i detta tema, där Frank Engelbrecht, Lifestyle & Design Cluster berättar att det faktiskt inte är så ohanterligt att börja jobba med cirkulär ekonomi. Och vi tittar på den nya "förpackningslagen", som träder i kraft 2025.

12.10.2023Don't Waste Tomorrow ApS

Sponsrad

Don’t Waste Tomorrow

04.10.2023Don't Waste Tomorrow ApS

Sponsrad

Innovativt danskt designföretag

Publisher

Horisont Gruppen a/s

Strandlodsvej 44

2300 København S

Telefon: 53506060

www.horisontgruppen.dk

Copyright 2023