Innovativt danskt designföretag

Don't Waste Tomorrow, ett innovativt danskt designföretag, har träder in på scenen med sin senaste produktserie, ALTER. Företaget, som har sina rötter i hjärtat av Jylland, är dedikerat till att skapa enastående möbler som förenar estetik och funktionalitet med en djup åtagande att minska miljöpåverkan.

Foto: Don't Waste Tomorrow ApS

Grundarna av Don't Waste Tomorrow inspirerades av idén att skapa högkvalitativa möbler utan att kompromissa med miljön. Med en passion för cirkulär design och användningen av överskottsmaterial har företaget utvecklat ALTER-serien, som inkluderar matbord, soffbord, sidobord och tillbehör.

Designad av Louise Bitsch har ALTER-serien ett unikt tillvägagångssätt till hållbarhet. Produkterna kombinerar överskottsmaterial från stenbordsskivor från en av Skandinaviens största tillverkare med en solid träkonstruktion av FSC-certifierat ekträ, tillverkat lokalt i Danmark. Denna geniala konstruktion kan enkelt monteras isär, vilket ger kunderna möjlighet att montera möblerna själva - en perfekt förening av estetik och användarvänlighet.

Foto: Don’t Waste Tomorrow

Foto: Don’t Waste Tomorrow

Foto: Don’t Waste Tomorrow

Foto: Don’t Waste Tomorrow

Foto: Don’t Waste Tomorrow

Foto: Don’t Waste Tomorrow

Foto: Don’t Waste Tomorrow

ALTER-serien representerar en sällsynt kombination av tidlös elegans och en modern approach till hållbarhet. Varje produkt i serien har sin egen unik historia, då överskottsmaterialen lämnar en karakteristisk signatur. Med sex olika stentyper att välja mellan kan kunderna anpassa möblerna för att spegla sin egen personliga stil.

"Don't Waste Tomorrow har en vision att erbjuda mer än bara möbler; vi vill erbjuda en livsstil," säger Peter Damkjer, grundare av företaget. "Vår filosofi, som är inbäddad i vårt namn, är att tänka på morgondagen och handla med omtanke idag."

Med sin banbrytande approach till design och hållbarhet är Don't Waste Tomorrow fast beslutet att skapa möbler som inte bara är vackra utan också bidrar positivt till vår miljö. ALTER-serien är ett steg mot en mer hållbar framtid inom möbeldesign.

För ytterligare information och bilder, kontakta gärna:

Don't Waste Tomorrow

Tlf: +45 29 75 29 29

Mail: hello@dontwastetomorrow.dk

Ytterligare pressmaterial finns på 'Om Don't Waste Tomorrow': www.dontwastetomorrow.dk

Don't Waste Tomorrow är ett danskt designföretag med bas i Jylland som specialiserar sig på att skapa vackra och funktionella möbler av hög kvalitet med en stark hållbarhetsinriktning. Deras senaste produktserie, ALTER, kombinerar överskottsmaterial och gediget hantverk för att skapa möbler med unik karaktär och stil.

Denna artikel är en del av ett tema:

Tema: En cirkulär designbransch

Många av designbranschens företag skulle vilja vara mer cirkulära, men hur inför man en cirkulär affärsmodell och var börjar man resan? Det finns ett växande intresse för hållbara material och resurser. Men det handlar också om lokal produktion, återvinning och återvinning och energisnål teknik.

 

Det har vi tittat på i detta tema, där Frank Engelbrecht, Lifestyle & Design Cluster berättar att det faktiskt inte är så ohanterligt att börja jobba med cirkulär ekonomi. Och vi tittar på den nya "förpackningslagen", som träder i kraft 2025.

12.10.2023Don't Waste Tomorrow ApS

Sponsrad

Don’t Waste Tomorrow

04.10.2023Don't Waste Tomorrow ApS

Sponsrad

Innovativt danskt designföretag

Publisher

Horisont Gruppen a/s

Strandlodsvej 44

2300 København S

Telefon: 53506060

www.horisontgruppen.dk

Copyright 2023