Det dukade bordet

Det dukade bordet - eller rättare sagt den vackra dukningen - spelar en betydande roll för omsättningen i design- och inredningsbutiker. Det är här man kan leka med färger och spännande designkomponenter, och det är här som konsumenterna kan hitta den servis, de glas eller bestick de kommer att samla på under flera år. Och så är det ju snyggt med ett dukat bord i butiken.

I Sverige äter de flesta oftast hemma, och samtidigt har vi en tradition med att duka vackert och samlas med familj och vänner på en fin middag. Det innebär att svenskar är storkonsumenter inom dekorationer till matbordet. När det gäller vackra bord spelar även personligheten en stor roll.

Ambiente-mässan i Frankfurt genomförde en undersökning av de tyska konsumenternas matvanor, och de påminner mycket om svenskarnas. Undersökningen visar att 98 procent av de tillfrågade äter sitt kvällsmål hemma, och fler än hälften av de tillfrågade föredrar att äta sitt kvällsmål med familjen.

Man dukar gärna fint - även på vardagarna om tiden tillåter det - och ännu mer på helgen.

När det gäller inköp av komponenterna till det vackert dukade bordet föredrar de allra flesta att köpa servis, glas och bestick i specialbutiker. Undersökningen visade faktiskt att två tredjedelar köper sina saker till bordet i specialbutiker och varuhus. När det gäller saker till bordet spelar internethandeln bara en liten roll. Inte heller matbutikerna utgör någon större del av handeln av de här produkterna. Konsumenterna vill se och känna på produkterna.

Det finns alltså många anledningar till att man som specialbutik inom design och inredning gör en extra insats med dukningen. Konsumenterna betalar gärna för kvalitet, och det är fortfarande många som samlar på serviser, bestick och glas, vilket innebär många möjligheter för merförsäljning av ljusstakar, servetter, dukar och mycket mer.

Sist men inte minst är ett vackert dukat bord ett utmärkt dekorationselement på en A-placering i butiken.

Via den här länken kommer du till vårt inspirerande galleri, med ett urval av säsongens vackra dukningsdetaljer.

Relaterat innehåll

19.07.2024Designbase.se

IT-kriminella tar inte semester

16.07.2024Designbase.se

Expert: Få kontroll över ditt IT-system innan semestern och undvik bedrägerier

26.06.2024F&H Group A/S

Sponsrad

DUKA JULBORDET MED SÖDAHL

06.06.2024J.A Sundqvist AB

Sponsrad

TID FÖR GRILLAT

28.05.2024Familianna Denmark ApS

Sponsrad

Familianna: En blandning av dansk design och spansk inspiration

29.04.2024Designbase.se

Det vackert dukade bordet

29.04.2024Designbase.se

Ambiente Trends 24+: En iscensättning av tystnadens lyx, nya kompositioner och digitala innovationer

29.04.2024Designbase.se

Kay Bojesen inspirerar på Roskilde

Håll dig uppdaterad med designbase.se

Få insikt i de senaste produkterna, trenderna och tendenserna, spännande intervjuer, teman, unika jobberbjudanden och spännande evenemang.

Publisher

Horisont Gruppen a/s

Strandlodsvej 44

2300 København S

Telefon: 53506060

www.horisontgruppen.dk

Copyright 2023