Designföretag går samman kring en möbel med harmonisk fusion av funktion och design

Gejst kan nu presentera Ismo, ett nytt och unikt bord designat av den erkände Sami Kallio. Ismo är inte bara en funktionell möbel, det är också en estetisk upplevelse som förenar industriella element med nordisk elegans.

Designern Sami Kallio har med möbeln försökt att imitera byggnaders estetik.. Foto: Gejst.

I Ismo har Sami Kallio hämtat inspiration från arkitekturen, särskilt från brutalismen, där fokus ligger på de minimalistiska elementen och råa materialen.

Med den inspirationen önskade Sami Kallio att skapa en möbel som fungerade som en byggnad eller ett rum i rummet. Han har därför tänkt in arkitektoniska element som tak, väggar, avstånd och öppningar i designen av Ismo, där material och färger noggrant valdes ut med fokus på att låta produktens karaktär stå starkt på egen hand.

"Själva designprocessen var en otroligt spännande utmaning. Det var en helt ny produktkategori för mig, men processen var otroligt rolig och kreativ. Resultatet är en möbel som inte bara fyller ett syfte, utan också berikar rummet med nordisk elegans och tidlös design," berättar Sami Kallio.

En särskild egenskap hos designen är att bordet framstår som stängt från framsidan och öppet från sidan, vilket tillför ett extra lager av finess till designen.

Och tack vare Ismos mångsidiga design är bordet idealiskt för en mängd olika användningsområden. Det kan fungera som allt från ett elegant sidobord i vardagsrummet till ett praktiskt nattduksbord.
- HCL

Relaterat innehåll

24.06.2024Designbase.se

Kreativa processer i centrum för Helsinki Design Week 2024

24.06.2024Designbase.se

Spännande nytt koncept på imm Köln

11.06.2024Designbase.se

Kolon och ByLogstrup i nytt samarbete

29.05.2024Designbase.se

UMAGE vinner årets Red Dot design award

24.05.2024Designbase.se

Frontrunners i den cirkulära omjusteringen

18.04.2024Hippie de Luxe

Sponsrad

Smarta vinställ i flera olika utföranden

17.04.2024Designbase.se

Nytt AI-verktyg kan förse konsumenter med IKEA-möbler

11.04.2024Designbase.se

Ny produkt ska kunna ersätta läder i textilproduktion

Håll dig uppdaterad med designbase.se

Få insikt i de senaste produkterna, trenderna och tendenserna, spännande intervjuer, teman, unika jobberbjudanden och spännande evenemang.

Publisher

Horisont Gruppen a/s

Strandlodsvej 44

2300 København S

Telefon: 53506060

www.horisontgruppen.dk

Copyright 2023