Designföretag går samman kring en möbel med harmonisk fusion av funktion och design

Gejst kan nu presentera Ismo, ett nytt och unikt bord designat av den erkände Sami Kallio. Ismo är inte bara en funktionell möbel, det är också en estetisk upplevelse som förenar industriella element med nordisk elegans.

Designern Sami Kallio har med möbeln försökt att imitera byggnaders estetik.. Foto: Gejst.

I Ismo har Sami Kallio hämtat inspiration från arkitekturen, särskilt från brutalismen, där fokus ligger på de minimalistiska elementen och råa materialen.

Med den inspirationen önskade Sami Kallio att skapa en möbel som fungerade som en byggnad eller ett rum i rummet. Han har därför tänkt in arkitektoniska element som tak, väggar, avstånd och öppningar i designen av Ismo, där material och färger noggrant valdes ut med fokus på att låta produktens karaktär stå starkt på egen hand.

"Själva designprocessen var en otroligt spännande utmaning. Det var en helt ny produktkategori för mig, men processen var otroligt rolig och kreativ. Resultatet är en möbel som inte bara fyller ett syfte, utan också berikar rummet med nordisk elegans och tidlös design," berättar Sami Kallio.

En särskild egenskap hos designen är att bordet framstår som stängt från framsidan och öppet från sidan, vilket tillför ett extra lager av finess till designen.

Och tack vare Ismos mångsidiga design är bordet idealiskt för en mängd olika användningsområden. Det kan fungera som allt från ett elegant sidobord i vardagsrummet till ett praktiskt nattduksbord.
- HCL

mer av...

04.12.2023Designbase.se

Heimtextil lanserar standardiseringsverktyg för alla textilarrangemang

04.12.2023Designbase.se

Allt är marmor

01.12.2023Designbase.se

Festliga presentidéer

30.11.2023Designbase.se

Skandinaviska skönheter

29.11.2023Designbase.se

Designföretag går samman om en möbel med harmonisk fusion

29.11.2023Designbase.se

Oslo Design Fair lanserar ny sälj- och marknadsföringskanal

28.11.2023Designbase.se

En ny generation av glas

28.11.2023Designbase.se

Stockholmsmässan ska säljas

Publisher

Horisont Gruppen a/s

Strandlodsvej 44

2300 København S

Telefon: 53506060

www.horisontgruppen.dk

Copyright 2023