Design Collection flyttar Ro Collection-verksamheten till Silkeborg

Alla aktiviteter är samlade under ett tak

Foto: Ro Collection

Baserat på ett strategiskt beslut att samla alla europeiska aktiviteter under ett tak har det precis meddelats att Ro Collection flyttar sitt huvudkontor från Faldsled på Fyn till Papirfabrikken i Silkeborg där Design Collection har sitt europeiska huvudkontor.

”Det handlar om att ta lite komplexitet ur verksamheten, samt att samla utvecklings- och specialistkunskaper i teamet, som p.t. sitter i olika ändar av landet", säger chefen för Design Collection Denmark, Michael Østergaard.

"Vi har redan en något komplex affärsmodell inom Design Collection Denmark, som utöver vår europeiska verksamhet även omfattar kontor i Singapore och Australien, varför det finns ett behov av att samla den europeiska delen av verksamheten under ett tak, och detta innebär tyvärr att vi tvingas flytta Ro Collection-verksamheten till Silkeborg under 2024.”

Han är dock ledsen över att detta innebär att han måste ta farväl av ett starkt och professionellt skickligt lag, som p.t. driver Ro Collection från Faldsled på Fyn, men då teamet är starkt förankrat på Sydfyn vill man i princip inte flytta möbel- och inredningsvarumärket till Silkeborg.

I spetsen för Ro Collection står Christian Lauesen, som varit Brand Director de senaste 8 åren, och innan dess stod vid sidan av när hans tidigare kollegor på Georg Jensen, Ole Kiel och Rebecca Uth, grundade Ro Collection 2013.

”Jag är naturligtvis ledsen att vi inte kan fortsätta Ro Collection från Sydfyn. Under de senaste månaderna har jag och Michael diskuterat olika strategier och scenarier för Ro Collection, som bl.a måste göra av med den komplexitet som vi har hamnat i med produktutveckling, verkstad och försäljningskontor på tre olika adresser. Jag har en stor passion för varumärket Ro Collection, produkterna och inte minst teamet bakom, så det har verkligen inte varit en lätt process, men vi måste göra oss av med hur vi är organiserade." säger Christian Lauesen som kommer att fungera som Brand Director för Ro Collection fram till 1 maj och sedan lämna över ansvaret.

"Det har varit åtta spännande och utmanande år, under vilka jag har lärt mig mycket om hela värdekedjan i ett design- och möbelföretag, och vi har skapat ett starkt varumärke och ett engagerat team med stor kunskap, så det kommer att bli ett större uppgift att lämna över till andra i företaget, säger Christian Lauesen.

Christian vet ännu inte vad som händer härnäst, men han kommer att använda den kommande tiden för att ta reda på det.

"Innan jag kom till Ro Collection var jag affärsutvecklingsdirektör på Georg Jensen och innan dess har jag varit i andra större företag i Köpenhamn. Jag har alltså arbetat i både stora företag och de senaste åtta åren i ett mer entreprenöriellt set-up och båda tilltalar mig. Jag vill börja med att ta en styrelseutbildning, vilket jag har velat ha länge, och efter ett bra långt sommarlov vill jag börja se mig om efter en ny ledarroll, gärna inom min nuvarande bransch, där jag har gjort bl.a. de senaste 14 åren har gett mig en hel del erfarenhet och skapat ett stort nätverk för mig", avslutar Christian Lauesen.

Det är ännu inte bestämt hur länge resten av Ro-teamet kommer att fortsätta, men oavsett så finns det ett stort uppdrag de kommande månaderna att säkra kunskapen och de goda åtgärder teamet tagit fram och initierat.

"Ro Collection står starkt tack vare Christian och teamets affärsmannaskap och engagemang, och vi har en stor vilja att fortsätta den resa de påbörjat, då vi har stor respekt och beundran för det arbete de har gjort" avslutar Michael Østergaard.

www.rocollection.dk

www.designcollection.dk

Relaterat innehåll

24.04.2024Designbase.se

Heimtextil samarbetar med Patricia Urquiola 2025

23.04.2024Designbase.se

Fyra makrotrender för de kommande åren

18.04.2024Designbase.se

Rosendahl Design Group erhåller B Corp-certifiering

17.04.2024Witt Hvidevarer A/S

Sponsrad

Witt A/S tar över distributionen av Aiper trådlösa poolrobotar i Norden

08.04.2024Global Design Partner

Sponsrad

Från återvunnen plast till hållbara och multifunktionella produkter

05.04.2024Designbase.se

BoConcept förvärvar en internationell toppprofil

04.04.2024Witt Hvidevarer A/S

Sponsrad

iRobot introducerar en ny prisvänlig 2-i-1-robot: Roomba Combo Essential

27.03.2024Önska

Sponsrad

Önska reser tillsammans!

Håll dig uppdaterad med designbase.se

Få insikt i de senaste produkterna, trenderna och tendenserna, spännande intervjuer, teman, unika jobberbjudanden och spännande evenemang.

Publisher

Horisont Gruppen a/s

Strandlodsvej 44

2300 København S

Telefon: 53506060

www.horisontgruppen.dk

Copyright 2023