Cook & Share: The art of entertaining
Maison&Objet fokuserar på konsten och iscensättningen av matlagning
Från Fern & Co. Foto: Fern&Co
På Maison&Objet i september kommer matlagnings- och delabranschen att fokusera på teknologi som ett sätt att förbättra matlagningskonsten, och låta funktion bli ett medel för känsla. Här blir gastronomi en daglig föreställning, där design förstärker varje upplevelse: att berätta historien, tillaga, servera, njuta.
Varje element blir ett språk och en upplevelse – från menyer till service och bestick till gourmetgåvor, matlagning och dekoration. Det är en form av överdriven synestesi, där sinnena svarar och reser sig i ett spel av texturer i skärningspunkten mellan ergonomi och estetik.
Design blir stegen att följa i en koreografi av skönhet, gest och mening när man skapar mysighet och arbetar med konsten att servera en fantastisk måltid. För att matlagning för människor samman kring skönhet.
I hjärtat av sektorn kommer gourmetutrymmet att fokusera på gourmetkreationer och kulinarisk expertis: en hyllning till hantverket, där smak blir en upplevelse och gästfrihet en konstform.
”Maison&Objet ger oss möjlighet att träffa våra leverantörer av bestick, köksredskap och kökstillbehör och upptäcka deras senaste produkter och innovationer.” Cédric Manuel, assisterande inköpare på Printemps.
Från Denise. Foto: Fern&Co
Från DENISE. Foto: Denise
Från Fern & Co. Foto: Fern&Co
Från Francoise Paviot. Foto: Francoise Paviot
Från Francoise Paviot. Foto: Francoise Paviot
Från House of NUNU. Foto: House of NUNU