Bloom - Vattenkanna av Böttcher & Kayser

Bloom är namnet på den nya stilrena vattenkannan från Stelton. Vattenkannan är tillverkad i pulverlackerat rostfritt stål med en matt yta i en snygg djupt mörkgrön färg. Bakom designen står den tyska designerduon Böttcher & Kayser, vars mål är att skapa enkla, originella produkter utan onödiga detaljer

Det är det tidlösa intrycket och styrkan av cylindriska former som har inspirerat den tyska designerduon att skapa denna moderna tolkning av en klassisk vattenkanna med en hint till formgivningen på EM77-termoskannan som är en stor del av Steltons historia.

Med sitt enkla formspråk, där handtag och hällpip ser ut att gå rakt igenom kannan förenas estetik med funktionalitet, då vattenkannan utöver sin främsta funktion också är dekorativ att ha framme. Den långsmala pipen för det enkelt att vattna även de minska vaserna utan att spilla, och den intelligenta designen ser till att vattenkannan är droppfri. Undertill på kannan sitter en liten silikonmatta som gör kannan halkfri.

Bloom vattenkanna är den perfekta gåvan till estetikern med de gröna fingrarna, till vännen eller till Mors dag och finns i butikerna från och med mars 2022.

PRODUKTINFORMATION

  • Bloom vattenkanna
  • Material: Rostfritt stål, silikon
  • Mått: 10,2 x 28 x 35,4 cm
  • Volym: 2 l.
  • Rek. pris: SEK 949

DESIGN: BÖTTCHER & KAYSER
Moritz Böttcher (1978) har studerat produktdesign på Hochschule Hannover. Nikolaus Kayser (1978), är utbildad industridesigner på Muthesius Kunsthochschule i Kiel. Tillsammans har de en framgångsrik design-studio i Berlin. ”Vi är fascinerade av processen som börjar med en idé, vilken sen tar form och förhoppningsvis resulterar i en lång och behaglig användning, tack vare dess (produktens) egenskaper.” Böttcher & Kayser arbetar med produktdesign av dagligsvaror, möbler, belysning och textilier för internationella varumärken och har flera prestigefyllda designpriser på Cv:t, bland andra: Good Design, flera iF-designpriser och Red Dot-designpriser, inklusive den eftertraktade “Best of the Best” Red Dot Award.

Mer av...

05.10.2022Stelton A/S

Sponsrad

Låt maten stå i centrum

03.10.2022Stelton A/S

Sponsrad

Design darling fylder rundt

30.09.2022Stelton A/S

Sponsrad

Rytmisk design - Luna brödkorg och värmeljushållare

29.09.2022Stelton A/S

Sponsrad

Enkla muminmotiv - Mumin camping och present

23.09.2022Stelton A/S

Sponsrad

En modern klassiker

21.09.2022Stelton A/S

Sponsrad

Vakna upp från en god natts sömn

Publisher

Horisont Gruppen a/s

Strandlodsvej 44

2300 København S

Telefon: 53506060

www.horisontgruppen.dk

Copyright 2023