Både Formex och Stockholms möbelmässa ställs in

Trots försök att säkerställa smittskyddade mötesplatser har Stockholmsmässan blivit tvungen att ställa in de kommande mässorna Formex och Stockholm Furniture & Light Fair. Nu lägger arrangören allt fokus på Stockholm Design Week i februari.

Både inredningsmässan Formex i januari och möbelmässan Stockholm Furniture & Light Fair i februari ställs in. Det meddelade arrangören Stockholmsmässan i slutet av november. Beskedet kom dagen efter att Folkhälsomyndigheten beslutat om skärpta allmänna råd i bland annat Stockholm för att bromsa den ökande spridningen av Covid-19.
Redan i september fattade regeringen beslut om att förbjuda offentliga tillställningar med fler än 50 deltagare.


”Vi befinner oss i ett oerhört bekymmersamt läge som gäller för hela mötes- och mässbranschen, vilket får konsekvenser för alla de näringar där våra event är viktiga. Vad gäller Formex så tänker jag framförallt på alla små- och medelstora företag som är beroende av Formex som handelsplats och som nu drabbas när vi tvingas ställa in. Ser vi på Stockholm Furniture & Light Fair så är det inte bara en viktig mötesplats för branschen utan ett otroligt viktigt evenemang för hela Stockholm”, kommenterar Stockholmsmässans VD Christian Clemens i ett pressmeddelande.

Försök in i det sista
I somras lanserade Stockholmsmässan ett nytt format för februariupplagan av Stockholm Furniture & Light Fair. Med konceptet The Nude Edition skulle mässan bli mer avskalad och göra av med mindre resurser, samtidigt som produkterna skulle hamna mer i fokus och kraven på smittskydd tillgodoses.


Tidigare i veckan presenterade också Stockholmsmässan i samarbete med Svenska Mässan Gothia Towers, Easyfairs och Elmia AB initiativet Vi ses säkert som samlar kunskap kring hur man kan arbeta för att arrangera säkra mötesplatser på sajten www.visessakert.se.


Men det kunde inte rädda de närmaste mässorna.


”Det är en mängd företag som har visat intresse för att ställa ut på både Formex och Stockholm Furniture & Light Fair under första kvartalet 2021 och därför har vi arbetat in i det sista för att hitta lösningar till olika säkra genomföranden. Vi har bland annat sökt tillstånd hos polisen för att arrangera Formex i ett mindre format, där vi gjort stora justeringar och anpassningar för att erbjuda en mötesplats för ett slutet sällskap. Det har vi tyvärr fått nej på och nu kan våra utställare inte vänta längre på ett besked från oss utan vi tvingas ställa in”, säger Chicie Lindgren, affärsområdeschef Stockholm Design Events på Stockholmsmässan.

Satsning på externa evenemang
I samband med Stockholm Furniture & Light Fair har Stockholmsmässan under flera år också stått som arrangör för Stockholm Design Week, som samlar designevenemang av olika slag runt om i centrala Stockholm. Med mässorna inställda blir det istället fullt fokus på coronasäkra aktiviteter på stan under Stockholm Design Week 8–13 februari.
”Det är en hel del lanseringar och utställningar inbokade redan, och både Stockholm Furniture & Light Fair och Formex kommer vara värdar för evenemang nere på stan. Vi kommer även göra olika digitala nedslag både via vår egen plattform men också via våra mediapartners med starka digitala plattformar som tex Dezeen, som är världens mest inflytelserika arkitektur- och designmagasin. Det intressanta med hela den här situationen är att vi kommer kunna nå ut bredare än någonsin internationellt”, säger Sanna Gebeyehu, product & concept owner, Stockholm Design Events, Stockholmsmässan.


www.stockholmsmassan.se

Relaterat innehåll

17.06.2024Designbase.se

Temu är föremål för strängare regler

17.06.2024Designbase.se

Formland Speak Up: Inspiration och kunskapsdelning

07.06.2024Droppery

Sponsrad

New brands like Riviera Maison, Versmissen, and BePureHome are now active as brands within Droppery

31.05.2024Treyd AB

Sponsrad

6 sätt du kan dra nytta av att använda Treyd för att finansiera leverantörsfakturor

22.05.2024Designbase.se

Kunskapsdelning på Nordstil Forum

07.05.2024Treyd AB

Sponsrad

What's trending in fintech?

30.04.2024Designbase.se

Messe Frankfurt erbjuder gratis evenemang online för alla

23.04.2024Designbase.se

Artificiell intelligens i detaljhandeln

Håll dig uppdaterad med designbase.se

Få insikt i de senaste produkterna, trenderna och tendenserna, spännande intervjuer, teman, unika jobberbjudanden och spännande evenemang.

Publisher

Horisont Gruppen a/s

Strandlodsvej 44

2300 København S

Telefon: 53506060

www.horisontgruppen.dk

Copyright 2023