Årets tema på Oslo Design Fair: Elements

I år arbetar Oslo Design Fair tillsammans med marknadsplatsen Ombygg som säljer begagnade element från byggbranschen för återvinning.

Foto: Einar Aslaksen/Oslo Design Fair

Hur kan man skapa funktionella, inbjudande och inspirerande utrymmen när man kombinerar återvunnet material från byggandet med färdiga, säljfärdiga produkter? Oslo Design Fair granskar detta på deras trendutställning under temat Elements när mässan slår upp portarna i augusti.

I år arbetar Oslo Design Fair tillsammans med marknadsplatsen Ombygg som säljer begagnade element från byggbranschen för återvinning.

Fyra principer

Tanken bakom årets tema är att man genom kombinationen av de otraditionella materialen från byggandet och färdiga produkter som möbler och inredning kan skapa en sammanhållen estetik för mässans gäster. Arrangörerna har satt arkitekter och designers på ett möte med följande fyra principer: Arkitektoniska drag, överraskande effekter, rumslig fokus och återanvändning.

För att skapa en helhetsupplevelse måste varje element vara en del av ett större narrativ som går från idé till slutgiltigt genomförande. I principen om arkitektoniska tekniker utforskas varje steg på vägen från tema till helhet. Och här måste de arkitektoniska linjerna och inredningsvalet smälta samman för att skapa ett utrymme som är både funktionellt och inbjudande.

Det är de subtila och oväntade detaljerna som ligger till grund för principen om överraskande effekter. Tanken här är att det är de enkla men genomtänkta detaljerna som fångar blickarna och ger rummet karaktär, samtidigt som det skapar ett minnesvärt intryck.

Måtten kombineras genom placering av möbler, ljusinfallande och materialval, för att skapa precis rätt atmosfär och skapa ett rumsligt fokus. Atmosfären ska ge besökarna en upplevelse som nästan kan kännas på kroppen och uppmuntra till en djupare utforskande av rummet.

Hållbarhet handlar inte bara om vilka material som används, utan också hur vi använder det vi redan har. Genom att betona principen om återvinning kan du skapa något nytt med det som redan finns. Det är ofta förvånande att se till synes värdelösa material användas i nya konstellationer, och det bidrar också till att minska klimatavtrycket. Vidare får rummet en dimension av historia och karaktär när det är inrett med återvunnet material.

Oslo Design Fair äger rum 28-30 augusti i Nova Spektrum, Lillestrøm.

Läs mer om mässan här.

-IDL

Relaterat innehåll

19.07.2024Designbase.se

IT-kriminella tar inte semester

16.07.2024Designbase.se

Expert: Få kontroll över ditt IT-system innan semestern och undvik bedrägerier

27.06.2024F&H Group A/S

Sponsrad

KOM I JULSTÄMNING MED HOPTIMIST

25.06.2024Designbase.se

Köpenhamn är en designmetropol

25.06.2024Designbase.se

Välkända och nya varumärken på Nordstil

25.06.2024Designbase.se

Marva Griffin Wilshire tilldelas hedersdoktor

25.06.2024Designbase.se

Vi är en produktutvecklingsavdelning och inköpspartner

24.06.2024Designbase.se

Kreativa processer i centrum för Helsinki Design Week 2024

Håll dig uppdaterad med designbase.se

Få insikt i de senaste produkterna, trenderna och tendenserna, spännande intervjuer, teman, unika jobberbjudanden och spännande evenemang.

Publisher

Horisont Gruppen a/s

Strandlodsvej 44

2300 København S

Telefon: 53506060

www.horisontgruppen.dk

Copyright 2023