3daysofdesign på den franske ambassade

"Spotlight på ny fransk design: showcase för nya designers på den franska ambassaden"

Foto: 123RF.com

Med anledning av 3daysofdesign öppnar den franska ambassaden i Danmark och Institut français dörrarna till Thottske Palæ, ett av Kongens Nytorvs ikoniska landmärken, och bjuder in allmänheten att gå in i ambassadens vackra historiska mottagningsrum för att fördjupa sig i dynamiken och mångfalden. av den nya franska designscenen.

Designad för att presentera ett brett utbud av verk, från möbler till keramik och textilier, ger utställningen en överblick över de senaste trenderna inom den franska designbranschen.

Det centrala verket i utställningen är Arnaud Lapierres Rondin, en elegant bänk på uppdrag av det franska kulturministeriet.

Utställningen innehåller också ett antal verk skapade av unga designers från några av Frankrikes bästa designskolor (École Camondo, École nationale supérieure des arts décoratifs Paris, École Duperré...). Delikat keramik från Manufacture nationale de Sèvres och Victor Cadènes gobeläng Capriccio från Manufacture Robert Four kompletterar utställningen.

Den franska ambassaden och Institut français presenterar utställningen i samarbete med Le Mobilier National, Manufacture nationale de Sèvres, Campus Mode Métiers d'Art & Design och Manufacture Robert Four.

Mobilier National är en fransk offentlig institution som ansvarar för konservering och restaurering av möbler och föremål som tillhör den franska statens samling, och organisationen spelar en viktig roll för att stödja den nya franska designscenen.

År 2020 lade Nya Carlsbergsstiftelsen en historisk beställning på 16 gobelänger till Mobilier National. En första del av dessa gobelänger kommer att levereras 2025 och är avsedd för Koldinghus.

Den 12 juni kl 17.30 på Rosenborgs slott anordnas även en paneldiskussion med deltagande av Christine Buhl Andersen, chef för Nya Carlsbergsstiftelsen, och Hervé Lemoine, ordförande för Mobilier National, där orden och det fransk-danska samarbetet i området textil konst kommer att diskuteras. Museichef vid Kongernes Samling Thomas Thulstrup och Frankrikes ambassadör i Danmark H.E. Christophe Parisot kommer att ansvara för introduktionen till panelen.

Öppetdagar och tider för utställningen: 12.-14. juni, kl 11-19.

Relaterat innehåll

17.06.2024Designbase.se

Temu är föremål för strängare regler

17.06.2024Designbase.se

Formland Speak Up: Inspiration och kunskapsdelning

17.06.2024Vinding et co A/S

Sponsrad

Vem är Vinding Et Co?

14.06.2024Vinding et co A/S

Sponsrad

Rött december kul

14.06.2024Designbase.se

Formland-trenden: Ikigai – det som ger livet mening

14.06.2024Designbase.se

Gatsby och mamma i fokus på Formex kaféer

14.06.2024Designbase.se

Formland: Ett universum av upplevelser och en inspirationskälla

13.06.2024Designbase.se

3daysofdesign: Bredgade är fortfarande Bredgade

Håll dig uppdaterad med designbase.se

Få insikt i de senaste produkterna, trenderna och tendenserna, spännande intervjuer, teman, unika jobberbjudanden och spännande evenemang.

Publisher

Horisont Gruppen a/s

Strandlodsvej 44

2300 København S

Telefon: 53506060

www.horisontgruppen.dk

Copyright 2023