Återvunna nyheter från Pillivuyt

Vanligtvis är nyheter från i går eller i förrgår inte mycket värda. Men när det handlar om att återvinna material från gårdagens textilier för att skapa morgondagens textilnyheter är det riktigt vettigt – inte minst när det gäller att värna miljön

I mer än 200 år har Pillivuyt varit känt för att tillverka porslin av en mycket speciell gjutning – tillräckligt stark för att gå i arv från generation till generation. I höst lanserar varumärket ytterligare tre superstarka nyheter på marknaden: en grillhandske, ett förkläde och en grytlapp, som bland annat är tillverkade av återvunnen bomull.

Helt enkelt

Förutom att skapa sitt världsberömda porslin har Pillivuyt under många år också arbetat hårt för att minska sitt CO2-avtryck genom att t.ex. återanvända vatten, plast, papper och kartong samt restprodukter från råvaror.

Nu återanvänder Pillivuyt även bomull. Det är helt enkelt en bra idé, som samtidigt skämmer bort konsumenten med läckra textilier i en enkel design som passar i stort sett alla kök – och som ger ett gott samvete.

Slitstarka textilier

Förutom återvunnen bomull består grillhandsken, förklädet och grytlappen också av polyester, vilket bidrar till att göra produkterna extra hållbara för dagligt bruk i köket. Alla tre delar finns i svart och en elegant grå nyans.

Kökstextilierna kan tvättas i 40 grader. Överskottsfärg kan förekomma. Textilierna kan krympa 5-10 %. Vi rekommenderar att du använder tvättmedel utan optiskt vit- och blekmedel – innan du enkelt ”drar” textilierna släta eller stryker dem försiktigt.

Mer av...

23.05.2024F&H Group A/S

Sponsrad

Designklassiker från Rosti fyller 70 år

29.04.2024F&H Group A/S

Sponsrad

Njut av sommaren i bra stil från Luigi Bormioli

26.04.2024F&H Group A/S

Sponsrad

Konsten att duka ett inbjudande bord

19.04.2024F&H Group A/S

Sponsrad

Unika muggar i stengods från Villa Styles

18.04.2024F&H Group A/S

Sponsrad

Formsköna vårnyheter från BITZ

18.04.2024F&H Group A/S

Sponsrad

Klassisk köksestetik från Södahl

Publisher

Horisont Gruppen a/s

Strandlodsvej 44

2300 København S

Telefon: 53506060

www.horisontgruppen.dk

Copyright 2023