Uteköket är det nya rummet

Uteköket är ett växande affärsområde. ByLogstrup upplever att arkitekter och inredningsarkitekter som tidigare lade sitt största fokus på insidan, lägger allt större fokus på utsidan.

ByLogstrup lanserar sitt utekök i Night Blue. Foto ByLogstrup.

”Uteplatsen är i princip det femte rummet. Tidigare glömde man liksom bort uteplatsen när man inredde, men nu finns det ett tydligt fokus även utanför bostadens fyra väggar”, säger Henrik Hansen från ByLogstrup, som tillverkar utekök. Därtill konstaterar han att dagens konsumenter satsar på kvalitet.

”Vi har valt att göra oss kvitt köp-och-släng-mentaliteten. Man kan fortfarande köpa ett utekök till ett billigt pris som håller i två-tre år, men som tiderna är i dag menar vi att det handlar om att skapa kvalitet som håller”, menar Henrik.

ByLogstrup använder bl.a. zinkmagnesium som inte rostar. ”Det används exempelvis i havsbaserade vindkraftverk för att de ska hålla, och när materialet målas håller det ännu längre. Därtill använder vi bänkskivor av komposit. De blir inte varma som rostfritt stål blir och är underhållsfria”, förklarar Henrik.

Han berättar också att en marknadsundersökning visar att utekökstillverkare vanligtvis säljer ca 25 utekök per säsong. ByLogstrup säljer 125 utekök och är därmed en av Danmarks största tillverkare.

Inför den här säsongen lanserar ByLogstrup utekök i två nya färger: Night Blue och Ocher Red. 

Ocher Red. Foto ByLogstrup.

Samtidigt tillför den danska uteköksproducenten en ny design till sitt sortiment och presenterar möjligheten att välja till en inbyggd grill från italienska Fògher. 

I och med tillskottet av de två nya färgerna, den eleganta Night Blue och den varma Ocher Red, kan man nu välja mellan sex färger och få ett ByLogstrup-utekök som matchar terrassens eller uterummets unika uttryck. ByLogstrups utekök är dansk design tillverkad i Danmark i slitstarka och väderbeständiga material som tål att stå ute året om. 

Dörrarna har en matt pulverlackering som inte kräver något underhåll och som ger köket en mjuk, industriell look. 

Handtagen har under 2023 fått sig en designuppgradering som ger dem en mer rundad look. 

Dörrarna sluter helt tätt, vilket möjliggör torr förvaring av allt från kokkärl och köksredskap till ved och kuddar. Utekök från ByLogstrup i färgen Night Blue med inbyggd grill från italienska Fògher.

Bänkskivan till ByLogstrups utekök är som nämnt tillverkad i vit komposit som tål hög värme och som man därför kan ställa både grill och eldfat direkt ovanpå. Som något nytt kan köket nu också fås med inbyggd grill från italienska Fògher.

Relaterat innehåll

01.03.2024Designbase.se

Iittala får en ny kreativ chef

01.03.2024Designbase.se

Nespresso and Liqueur av Bülow i ett nytt samarbete

07.02.2024Designbase.se

En blandning av funktionalitet och elegans

06.02.2024Designbase.se

Dedikerad till kulinarisk excellens

30.01.2024Designbase.se

"Margretheskålen har fått "new body – same soul"

26.01.2024F&H Group A/S

Sponsrad

Vackert serverat från Morsø

17.01.2024Designbase.se

Nytt till köket

16.01.2024Designbase.se

Vit vinter

Håll dig uppdaterad med designbase.se

Få insikt i de senaste produkterna, trenderna och tendenserna, spännande intervjuer, teman, unika jobberbjudanden och spännande evenemang.

Publisher

Horisont Gruppen a/s

Strandlodsvej 44

2300 København S

Telefon: 53506060

www.horisontgruppen.dk

Copyright 2023