TrendSet blir av i juli

Bayerns delstatsregering har gett grönt ljus för mässor från och med september. Först ut är inredningsmässan TrendSet som öppnar redan i juli för att testa de nya smittskyddsarrangemangen.

Äntligen ett positivt besked i mässvärlden: I slutet av maj bestämde delstatsregeringen i Bayern att mässor ska vara tillåtna den sydtyska delstaten från och med september. Som en pilot kommer inredningsmässan TrendSets sommarupplaga 2021 att gå av stapeln i München redan 10–12 juli. Mässans smittskyddsåtgärder som infördes redan till förra sommarupplagan kommer att anpassas till de rådande restriktionerna och utvidgas till ett provkoncept, framtaget i samarbete mellan Messe München och det tyska hälsoministeriet, som testas under piloten.

TrendSet, som tvingades ställa in sin vinterupplaga i februari på grund av coronapandemin, lockar drygt 30 000 besökare från i första hand den tyskspråkiga inredningsvärden med länder som Tyskland, Österrike, Schweiz och Italien, men även från övriga Europa. På 115 000 kvadratmeter utställningsyta visar omkring 2 500 varumärken från 40 länder upp sina nyheter under tre dagar.

Kontraster trendar i vinter

TrendSet är uppdelad i femton inrednings- och livsstilsområden. Ett starkt fokus på sommarmässan blir naturligtvis den kommande julen. Mässans trendprognos spår att den kommande vintersäsongen kommer att präglas av kontraster. Minimalism ställs mot hantverksmässighet och ovanliga stilblandningar överraskar. Längtan efter originalitet och beständighet växer. Därför används gärna material i sin ursprungliga form eller processade för hand. Hantverk blir alltmer ett eget stiluttryck och traditionella material som ull, sten, brons och linne blir viktiga.

www.trendset.de/en/

Relaterat innehåll

14.05.2024Designbase.se

Koelnmesse i nytt samarbete med Colombias ledande designmässa

14.05.2024Designbase.se

Här är årets ledande norska designföretag

23.04.2024Designbase.se

Artificiell intelligens i detaljhandeln

19.04.2024Önska

Sponsrad

Önskabutikerna reste till Horred för årets första Önskaskola

18.04.2024Designbase.se

Rosendahl Design Group erhåller B Corp-certifiering

17.04.2024Witt Hvidevarer A/S

Sponsrad

Witt A/S tar över distributionen av Aiper trådlösa poolrobotar i Norden

08.04.2024Global Design Partner

Sponsrad

Från återvunnen plast till hållbara och multifunktionella produkter

05.04.2024Designbase.se

BoConcept förvärvar en internationell toppprofil

Håll dig uppdaterad med designbase.se

Få insikt i de senaste produkterna, trenderna och tendenserna, spännande intervjuer, teman, unika jobberbjudanden och spännande evenemang.

Publisher

Horisont Gruppen a/s

Strandlodsvej 44

2300 København S

Telefon: 53506060

www.horisontgruppen.dk

Copyright 2023