Techtextil, Texprocess och Heimtextil Summer Special: Samlad omstart för globala textilmässor

Techtextil, Texprocess och Heimtextil Summer Special slår upp dörrarna i Frankfurt am Main 16–24 juni. Efter coronauppehållet gläder sig utställare och besökare åt att få träffas personligen och många innovationer och spännande nyheter är redo att presenteras.

Foto: Messe Frankfurt.

Med Techtextil, Texprocess och Heimtextil Summer Special för arrangören Messe Frankfurt samman textila värdekedjor i mässcentret. Efter två år av pandemi kan branschen äntligen se fram emot nya internationella, personliga möten och en effektiv och heltäckande marknadsöversikt.

Foto: Messe Frankfurt.

I anslutning till textilmässorna kommer D2C Neonyt Lab (24–26 juni) äga rum i Messe Frankfurt och flera offentliga evenemang i samband med Frankfurt Fashion Week är planerade att gå av stapeln inne i själva staden, vilket ger unika synergimöjligheter. Utställare kan dra fördel av möjligheter till korsförsäljning och etablera affärsrelationer i helt nya konstellationer.

På en och samma plats blir det alltså möjligt för besökarna att se globala trender, produkter och innovationer i hela den textila värdekedjan. Från garn och fibrer till funktionella textilier, textilteknologier, efterbehandlingsprocesser och slutprodukter som textila möbler, prestandatextilier, funktionskläder och mode.

I samklang med den växande medvetenheten om en hållbar cirkulär ekonomi kommer även moderna återvinningsprocesser att presenteras.

Foto: Messe Frankfurt.

Hemtextil Summer Special

Heimtextil hålls i juni som en unik sommarspecial med 800 annonserade utställare och ett högt internationellt deltagande från 47 länder. Både det internationella volymsegmentet och detaljhandeln är fokusområden i sommarupplagan.

Återförsäljarinriktade leverantörer kan hittas i förväg via utställarsökningen, liksom utställare med innovativa textillösningar som visar nya produkter. Sommarens Heimtextil Trends ”Next Horizons” har ett tydligt fokus på hållbarhet och resurshushållning och återfinns i mitten av mässområdet i Hall 4.0. Utformningen av området är baserat på ett hållbarhetsmanifest: Lokala resurser och miljövänliga eller lånade material kommer att användas för monterdesignen och besökarna kan förvänta sig inspirerande iscensättningar av färger, material, kurerade utställningar, föreläsningar och gör-det-själv-aktiviteter.

”Heimtextil Conference Sleep & More” i Hall 3.0 erbjuder representanter för sängklädesindustrin, miljömedvetna återförsäljare och beslutsfattare från hotellbranschen en förstklassig line-up med talare som bland annat presenterar de senaste resultaten inom sömnforskning, spårningsteknologi och hållbarhet inom hotellbranschen.

En annan höjdpunkt är en timslång Green Tour till utvalda utställare med ett föredrag om den senaste utvecklingen inom det gröna segmentet med en oberoende konsult.

I The Green Village i Hall 3.0 kommer experter på hållbar textilcertifiering att ställa ut.

Utställare med hållbara produkter kan hittas med en onlinesökning och på mässan är deras montrar markerade med ett blad. Det gemensamma målet för samarbetet med internationella partners är ökad synlighet i förhållande till FNs globala mål för hållbar utveckling.

https://texpertisenetwork.messefrankfurt.com

https://techtextil.messefrankfurt.com

https://texprocess.messefrankfurt.com

https://heimtextil.messefrankfurt.com

https://neonyt.messefrankfurt.com

Foto: Messe Frankfurt.

Mer av...

06.01.2023Messeforum AB Official representative of Messe Frankfurt Exhibition GmbH in Sweden and Norway

Sponsrad

Rekord för antalet utställare på Ambiente, Christmasworld och Creativeworld

08.05.2022Messeforum AB Official representative of Messe Frankfurt Exhibition GmbH in Sweden and Norway

Sponsrad

Techtextil, Texprocess och Heimtextil Summer Special: Samlad omstart för globala textilmässor

15.11.2021Messeforum AB Official representative of Messe Frankfurt Exhibition GmbH in Sweden and Norway

Sponsrad

Heimtextil 2022: En internationell återförening

Publisher

Horisont Gruppen a/s

Strandlodsvej 44

2300 København S

Telefon: 53506060

www.horisontgruppen.dk

Copyright 2023