Svensk-dansk fusion skapar en ny nordisk aktör på marknaden för köksutrustning

Efter åtta år av nära samarbete går nu danska Gastro de Luxe samman med svenska Hippie de Luxe. Fusionen kommer skapa en ny aktör på den nordiska och baltiska marknaden.

En ny aktör har sett dagens ljus på marknaden för kvalitativ utrustning till köket för både privata och professionella användare. Hippie de Luxe har gått samman med danska Gastro de Luxe och fortsätter där med under det gemensamma namnet Hippie de Luxe.

I och med sammanslagningen samlas orderhantering, inköp, redovisning, marknadsföring och lager på Hippie de Luxes huvudkontor på Öland. Samtidigt kommer den direkta kundkontakten i Danmark fortsätta att skötas från kontoret i Århus av Christian Crylle Honoré och Anders Juul.

Christian Crylle Honoré förklarar bakgrunden till fusionen med Hippie de Luxe:

"Vi har arbetat nära Linus Kolmevik från Hippie de Luxe i mer än åtta år, så vi känner både Linus och hans medarbetare väl. Vi har haft samma varumärken vid sidan av varandra och det finns mycket som pekar på att ett närmare samarbete är vettigt för båda företagen, därför skapar vi nu ett gemensamt bolag som tillsammans ska ha rättigheterna i Norden till nästan 20 starka varumärken inom kvalitativ utrustning till köket", förklarar Christian Crylle Honoré.

Målet är att bli en större och tyngre aktör på den nordiska marknaden och sammanslagningen kan optimera lagerhantering, frakt och inköp vilket kommer underlätta för kunden.

"Istället för att var och en arbetar med exakt samma produkter i olika länder, utökar vi på så sätt den geografiska paletten till att täcka både Danmark, Norge, Sverige, Finland och de baltiska länderna. Genom att optimera lagerhanteringen och uppnå fördelarna med större inköp tror jag att detta kommer att ge oss en grund för att få verksamheten att växa", säger Anders Juul.

Sammanslagningen träder i kraft 2023-04-01. Alla varumärken och produkter kan ses på www.hippiedeluxe.se.

Varumärken:
Blendtec, Cellardine, Chefs Choice, CookPlay, Eternum, Excalibur, Heirol, Kawai, La Rochére, Magisso, Marcato, Nordic Ware, Omega, PME, Seltmann Weiden, Traditional Wineracks och Zieher

Hippie de Luxe är distributör för ett antal noga utvalda varumärken inom bakning, matlagning och köksinredning med högkvalitativa produkter som hjälper dig att lyckas bättre i köket.

Mer av...

18.04.2024Hippie de Luxe

Sponsrad

Smarta vinställ i flera olika utföranden

04.04.2024Hippie de Luxe

Sponsrad

Glasskålen Alice

28.03.2024Hippie de Luxe

Sponsrad

Italienska glasskupor från Eternum

07.03.2024Hippie de Luxe

Sponsrad

Dansande bakformar från Nordic Ware

29.02.2024Hippie de Luxe

Sponsrad

Ta matlagningen till en ny nivå med Blacksteel PRO

20.02.2024Hippie de Luxe

Sponsrad

Sommarens glas från La Rochère

Publisher

Horisont Gruppen a/s

Strandlodsvej 44

2300 København S

Telefon: 53506060

www.horisontgruppen.dk

Copyright 2023