Så är det äntligen grillsäsong

Grillsäsongen är perfekt för merförsäljning i butikerna. Danskarna ser fram emot sol och sommar och läcker grillutrustning står högt på önskelistan. Den kan användas i butiker.

Morsø Forno. Foto: Morsø

Alla danskar älskar att grilla på sommaren. Det gör att utvecklingen inom grillar gått snabbt framåt, och att den "gammaldags" kolgrillen har haft rejäl konkurrens från både gasolgrillar, elgrillar, hybridgrillar och mer specialiserade grillar för t.ex. pizza.

Smaken på maten, lättheten och utrymmet spelar roll för vad som väljs. Där kolgrillen är som mest förorenande ger den också den autentiska röksmaken, samtidigt som gasolgrillen och elgrillen är betydligt enklare och inte minst snabbare att använda när man grillar för familjen en vardagskväll.

Oavsett om du väljer den ena eller andra lösningen ska grillen vara förvärmd innan maten läggs på den. Enligt experter ska grillen vara runt 200-230 grader om man vill ha hög värme, 175-200 om man vill ha medelhög värme, 150-175 grader för medelvärme och 120-150 grader för låg värme.

Och kom ihåg: Det är lättare att ta bort matrester från tidigare grillkvällar när grillen är varm. En grillborste kan användas här. Se även till att ta bort matrester från grillen när maten tas bort och medan grillen fortfarande är varm är den redo för nästa gång.

En bra idé är att pensla det varma grillgallret med matolja. Det gör att maten inte bränns så lätt.

Om en traditionell kolgrill används är en grillstartare oumbärlig. Det tar ca. 20 minuter, och sedan är kolen redo att användas.

Tillbehör till grillen

Det finns ett stort antal olika tillbehör som underlättar matlagningen på grillen. En ugnstermometer är nästan oumbärlig, och idag finns det ett antal digitala versioner som kan kopplas till en Smartphone. Sätt in termometern i köttet eller fisken där den är tjockast, försök att träffa så nära mitten som möjligt.

Men det stannar absolut inte där, för det finns många tillbehör som konsumenterna kan köpa. Det gäller grillplåtar, grillsäkra fat och skålar, pizzabrickor, tång, grillspett, grillhandskar och mycket, mycket mer.

Så möjligheterna är många för trädgårdslek i inredningsbutikerna när grillsäsongen börjar. Det är faktiskt bara fantasin som sätter gränser. Och förresten: grillar och trädgårdsnöjen är ett bra tema för en snygg fönsterutställning eller en dekoration på A-positionen i butiken.

Morsø Balcone - elgrill för balkongen. Foto: Morsø

114 / 5,000 Translation results Translation result Ooni lanserar Detroit-Style Pizza Pan, en pizzapanna för Detroit pizza och en Detroit spatel, Ooni Pan Pizza Spatula. Foto: Ooni

Morsø stekpanna. Foto: Morsø

ZWILLING BBQ silikonmatta. Foto: Twilling

TWILLING stektermometer. Foto: Twilling

Morsø Forno gasolgrill. Foto: Morsø

Denna artikel är en del av ett tema:

Tema: Sommarens kulinariska utomhusupplevelser

Grillen är ute och det är dags att skapa trevliga kulinariska upplevelser i trädgården och på balkongen med familj och vänner. Därför är det också dags att skapa grillkul i de danska design- och inredningsbutikerna och det gäller allt från utekök till den lilla elgrillen till balkongen. Medan många danskar svär vid den välkända kolgrillen har andra fallit för gasolgrillen med dess fördelar. Vi inspirerar till trivsel i trädgården och ger bra information som kan föras vidare till de många konsumenter som ser fram emot att uppfylla sin sommardröm.

Relaterat innehåll

24.05.2024Designbase.se

Frontrunners i den cirkulära omjusteringen

23.05.2024Designbase.se

Möt en av designbranschens världsstjärnor

18.03.2024Denwax/Hair Care

Sponsrad

Redo för en ren och välskött utomhussäsong

18.03.2024Denwax/Hair Care

Sponsrad

Naturlig skötsel av trädgårdsmöbler

18.03.2024FDB Møbler

Sponsrad

Nyheter från FDB Møbler: Sammen-serien utökas med ett vackert, runt trädgårdsbord

18.03.2024GARDEN LIFE ApS

Sponsrad

Upplev glädjen med att odla grönsaker i trädgården

18.03.2024GARDEN LIFE ApS

Sponsrad

Gör långa sommarkvällar lite varmare och mycket mysigare

18.03.2024Designbase.se

Utelivet är "in"

Håll dig uppdaterad med designbase.se

Få insikt i de senaste produkterna, trenderna och tendenserna, spännande intervjuer, teman, unika jobberbjudanden och spännande evenemang.

Publisher

Horisont Gruppen a/s

Strandlodsvej 44

2300 København S

Telefon: 53506060

www.horisontgruppen.dk

Copyright 2023