Ny styrelse för Rosendahl Design Group

Rosendahl Design Group har utsett en ny styrelseordförande efter att ägaren Henrik Rosendahl tidigare under sommaren återvände som VD.

Rosendahl Design Group får en ny styrelse.. Foto: Rosendahl

I samband med övergången från styrelseordförande till VD i början av juni lämnade Henrik Rosendahl Rosendahl Design Groups styrelse. Under de senaste åren har företaget lagt grunden för långsiktig utveckling på nya utländska marknader och en betydligt starkare digital närvaro, medan företagets kommande B Corp-certifiering markerar ett betydande steg mot ett mer ansvarsfullt företag. 

 Designgruppens styrelse har nu konstituerat sig med Jimmi Mortensen, VD för den globala möbelföretaget Actona, som ny ordförande. Han har tidigare bland annat varit VD för Flügger Group och sedan januari 2021 också vice ordförande för Rosendahl Design Group, där han enligt Henrik Rosendahl har bidragit betydligt till företagets utveckling. 

 Jag är mycket nöjd med att Jimmi har tackat ja till att ta över ordföranderollen i Rosendahl Design Group. Jimmi har spelat en väsentlig roll i professionaliseringen av styrelsen de senaste åren, och med sin långa erfarenhet av strategi, global produktion och internationell försäljning inom företag med starka danska rötter har han redan med stor insikt och säkerhet satt sin tydliga prägel på vår fortsatta omvandling, säger Henrik Rosendahl. 

Samtidigt läggs två framstående företagsprofiler till i styrelsen. Det handlar om Group CFO för transport- och rederiverksamheten TORM, Kim Balle, och VD för det globala livsstilsmärket BoConcept, Mikael Kruse Jensen. I samband med detta inrättar Rosendahl Design Group ett revisionsutskott för att stärka styrelsens fokus och insikt om designgruppens ekonomiska förhållanden. Kim Balle blir ordförande för revisionsutskottet. 

 Med Kim och Mikael ombord tillför vi ytterligare finansiell kompetens samt betydande erfarenhet av framgångsrik internationell expansion av danska kvalitetskoncept. Jag ser mycket fram emot samarbetet med dem båda, vilket jag är säker på kommer att bidra snabbt. Utöver att säkerställa god styrning och rättvisa insatser lägger vi med styrelseändringen ytterligare fokus på transparens i de osäkra tider som präglar vår bransch, säger ägaren och VD Henrik Rosendahl. 

Som en del av förändringarna lämnar tidigare VD för Fritz Hansen A/S, Jacob Holm, styrelsen för företaget, och Rosendahl Design Group tackar honom för hans mycket kompetenta bidrag under flera år. Förutom Jimmi Mortensen, Kim Balle och Mikael Kruse Jensen består styrelsen av grundaren och direktören för den nordiska B Corp-rörelsen, Nille Skalts. 

 Alla förändringar har trätt i kraft. 

PF

mer av...

05.12.2023Designbase.se

Hos Christmasworld är grönt det nya rött, guld och glitter

05.12.2023Designbase.se

Fäll ihop

05.12.2023Designbase.se

Kärlek och bra råvaror

04.12.2023Designbase.se

Heimtextil lanserar standardiseringsverktyg för alla textilarrangemang

04.12.2023Designbase.se

Allt är marmor

01.12.2023Designbase.se

Festliga presentidéer

30.11.2023Designbase.se

Skandinaviska skönheter

29.11.2023Designbase.se

Designföretag går samman om en möbel med harmonisk fusion

Publisher

Horisont Gruppen a/s

Strandlodsvej 44

2300 København S

Telefon: 53506060

www.horisontgruppen.dk

Copyright 2023