Med vid bordet i 95 år

År 1925 träffades Le Creusets skapare, Armog Desaegher och Octave Aubecq, på en mässa och tillsammans ”knäckte de koden” för det emaljerade gjutjärnet och tog därmed färgen in i köket.

År 1925 träffades Le Creusets skapare, Armog Desaegher och Octave Aubecq, på en mässa och tillsammans ”knäckte de koden” för det emaljerade gjutjärnet och tog därmed färgen in i köket.

I en tid då miljömedvetenhet och hållbarhet blir allt viktigare frågor har Le Creusets produkter aldrig varit mer relevanta. Gjutjärnsprodukterna är nämligen tillverkade av 85% återvunnet material och är så slitstarka att de håller livet ut! Med en gjutjärnsgryta har du dessutom en gryta för allt – du kan t.ex. göra de möraste långkoken, det krispigaste grytbrödet eller de läckraste one-pot-rätterna..

Gjutjärn – från råvara till köksutrustning
Än idag tillverkas Le Creusets gjutjärnsprodukter på samma originalfabrik i Fresnoy-le-Grand som ligger 200 km nordost om Paris. Tillverkningen i sig har kontinuerligt utvecklats och moderniserats sedan 1925, men det finns fortfarande ett antal manuella processer kvar för kvalitetssäkringens skull.

Alla Le Creusets grytor kontrolleras manuellt av 40 specialister som ansvarar för att granska varenda kurva och detalj..

Det gjutjärn som används till våra produkter består av 85% återvunnet material och värms upp till en temperatur som är varmare än lava! För att vara exakt: 1 550 °C.

Råmaterialet smälts i ugnen och hälls sedan i en smältdegel, eller en ”creuset”, och därav namnet Le Creuset..

Färgen ”Volcanic” var den första som lanserades och färgen är fortfarande aktuell eftersom den är en av de mest sålda färgerna globalt sett. Med rätt användning och underhåll får du en gryta som håller livet ut.

Färg är en Le Creuset-specialitet och det är det som särskiljer varumärket från andra. Här ses originalfärgen Volcanic..

01.06.2021Le Creuset

Sponsrad

Grillinspiration från hela världen

24.03.2021Le Creuset

Sponsrad

Presentförpackningar som får hemmet att blomstra

01.03.2021Le Creuset

Sponsrad

Färgstarkt för välbefinnande bakning och till påsk

15.02.2021Le Creuset

Sponsrad

En värld av smak väntar där ute

26.01.2021Le Creuset

Sponsrad

Bevara vätskebalansen med färgglada vattenflaskor

10.12.2020Le Creuset

Sponsrad

Låt Le Creuset skapa en magisk jul

Publisher

Horisont Gruppen a/s

Strandlodsvej 44

2300 København S

Telefon: 53506060

www.horisontgruppen.dk

Copyright 2023