Kreativt och inspirationstätt på Formland

Formland är platsen där den danska designbranschen samlas. Det är här som både inköpare och utställare hämtar inspiration och laddar batterierna för säsongen som kommer – såväl när det gäller trender som också på det kommersiella planet. Minst 460 utställare förväntas till höstens mässa.

Formland är platsen dit både danska och internationella inköpare kommer för att känna in den skandinaviska designstämningen, och för att få en överblick av vad den skandinaviska designbranschen har att erbjuda.

Förutom den skandinaviska designstämningen lockar Formland även med sina många inspirerande trendzoner, som inte liknar de man ser på andra mässor.

Mai-Britt Risvig Flyvholm, projektledare på Formland.

Det berättar projektledare Mai-Britt Risvig Flyvholm. Hon förklarar att man förväntar sig över 12 500 besökare och över 460 utställare. Mässan kommer att samla alla de relevanta butikskedjorna, varav några även använder den som plattform för försäljningsmöten bland annat. Samtidigt ser hon en ökad tendens till att även internationella besökare beger sig till Herning.

”Förutom den skandinaviska designstämningen lockar Formland även med sina många inspirerande trendzoner, som inte liknar de man ser på andra mässor. Flera internationella besökare kommer också för att möta mässans mindre utställare, som sprudlar av kreativitet och som Formland gör vad de kan för att stötta. Hos dem kan inköparna verkligen hitta speciella produkter, som kanske bara finns just här”.

Formland utvidgas denna gång med C-hallen, där man kommer att finna Dining och Lighting. F-hallen i sin tur är även denna gång fylld med intressanta ONE-utställare, som inkluderar flera nya spännande varumärken.

Trenden på Formland

Trendzonen på Formland Autumn 2018 går utanför de etablerade ramarna och bereder rum för en formlig kollision av material, ytor och färger. Gränserna flyter ut och rummen inreds som abstrakta, visuella upplevelser i HOUSE OF FREAKEBANA i D-hallen.

Bakom det färgglada området står den erfarna och starka duon STUDIE FLYHELSTED, som består av inredningsarkitekten Mille Fly och fotografen Sofie Helsted, vilka här har slagit sina kreativa krafter ihop för att skapa en illustration av det operfekta, skeva och energiska.

”Denna gång kan vi också presentera ett nytt trendsamarbete med Atelier Cph, som har helt andra kompetenser än de vi har samarbetat med tidigare”, säger Mai-Britt Risvig Flyvholm och konstaterar samtidigt att diversiteten är viktig och att det är av just den anledningen som man väljer att samarbeta med olika designstudios för trendytorna.

Atelier Cph kommer att vara den kreativa kraften bakom trendkafét Ma, där fokus ligger på japansk minimalism i kombination med skandinavisk estetik. Här möts besökaren av en miljö där alla sinnesintryck indikerar lugn, paus och balans.

Inspirerande föredrag

Det kommer från torsdag till söndag att erbjudas en lång rad av föredrag i Formlands SPEAK UP-område. Programmet utgörs av en spännande blandning av både trendrelaterade och kommersiella ämnen, samt av danska och internationella föredragshållare.

Fakta om Formland

Formland går av stapeln i danska Herning från torsdag 16 augusti till söndag 19 augusti. Mässan har följande öppettider:

Torsdag: 09:00 - 19:00

Fredag: 09:00 - 18:00

Lördag: 10:00 - 18:00

Söndag: 09:00 - 17:00

Några av de som kommer att vara aktuella med föredrag eller workshops på Formland är: den amerikanska bloggaren Holly Becker, trendexperten Stefan Nilsson, trendexperten Mads Arlien-Søborg, Anette Eckmann, journalisten och mediapersonligheten Anders Lund Madsen samt trendkonsulter från pej gruppen. Med flera.

Men inspirationen slutar inte här. Formland har även valt ut tio stycken influencers, från Danmark och utlandet, som var och en kommer att ge sin tolkning av tio saker från utställarnas produkter som utmärker årets trend. Dessutom kommer det även att anordnas en bloggtävling och ett bloggarevent. 

Relaterat innehåll

29.05.2024Designbase.se

UMAGE vinner årets Red Dot design award

28.05.2024Designbase.se

Arne Jacobsen på ett svenskt boutiquehotell

30.04.2024Designbase.se

Messe Frankfurt erbjuder gratis evenemang online för alla

23.04.2024Designbase.se

Artificiell intelligens i detaljhandeln

19.04.2024Önska

Sponsrad

Önskabutikerna reste till Horred för årets första Önskaskola

18.04.2024Designbase.se

Rosendahl Design Group erhåller B Corp-certifiering

17.04.2024Witt Hvidevarer A/S

Sponsrad

Witt A/S tar över distributionen av Aiper trådlösa poolrobotar i Norden

08.04.2024Global Design Partner

Sponsrad

Från återvunnen plast till hållbara och multifunktionella produkter

Håll dig uppdaterad med designbase.se

Få insikt i de senaste produkterna, trenderna och tendenserna, spännande intervjuer, teman, unika jobberbjudanden och spännande evenemang.

Publisher

Horisont Gruppen a/s

Strandlodsvej 44

2300 København S

Telefon: 53506060

www.horisontgruppen.dk

Copyright 2023