Klässbols Linneväveri + Lars Nilsson = IV Klöver Collection

Genom ett kärt samlande på fyrklöver sedan barnsben och Louise de Vilmorin som stark inspirationskälla, formades idén till IV Klöver Collection. Ett vackert mönster i olika färgställningar och material signerade av modeskaparen Lars Nilsson för Klässbols

IV Klöver Collection.

Efter ett första möte mellan Klässbol och Lars 2019, föddes idén om ett gemensamt projekt. Målet var att skapa ett mönster som passar lika bra på och vid det dukade bordet som att vävas i en kraftigare variant för möbeltapetsering och kuddar. Idag ser vi resultatet. Ett vackert mönster med tydlig anknytning till naturen. ”I princip alla mina projekt har någon form av relation till natur, trädgård och flora”, säger Lars. I IV Klöver Collection möter vi just fyrklövern. En växt som Lars sedan barnsben samlat på och sparat i böcker. Vidare låter sig Lars inte sällan inspireras av Louise de Vilmorin, författaren som 1957 skrev Coco Chanels biografi och vars familj sedan 1746 gjort sig kända som Frankrikes främsta fröproducenter. En familj som symboliserar botanik och trädgårdsprakt. ”Tyget som jag designat föreställer jag mig att Louise de Vilmorin skulle inreda med hemma idag”, inflikar Lars.
Jag är uppväxt med dukar och handdukar i linne och min mamma samlade på Astrid Sampes textilier som jag än i dag använder. Dessutom samlar jag på bolsterränder, vilket ju är en av Klässbols specialiteter. Det har varit underbart att få lära känna Klässbols Linneväveri från insidan och tillsammans med vävmästare Urban få se vilka möjligheter som finns tekniskt i kombination med designen jag gjort, säger Lars.

Förutom IV Klöver Collection har Lars formgivit ett mönster Damson inspirerat av kvistarna från ett plommon träd, även detta vävt hos Klässbols Linneväveri. Damson mönstet återfinns på lampskärmar tillverkade hos Bergo i Eskilstuna för Nittsjö Keramik. En lansering som kommer att ske under februari.

Avslutningsvis ställer vi en fråga av ren nyfikenhet:
Tänker man annorlunda kring textil när de inte ska användas i konfektionssammanhang, utan snarare i interiöra miljöer?
Jag funderar mycket på hur man kan använda produkten i olika sammanhang och årstider etcetera. Det är viktigt att det är en kombination av hög kvalité och design som håller i tiden, svarar Lars.

Biografi
I över 30 år har Lars Nilsson varit verksam inom modebranschen. Efter sin examen och mottaget gesällbrev från Virginska Skolan i Örebro bar det av till fashion- bla Paris Ecole de la Chambre Syndicale de la Couture Parisienne i Frankrike. En praktikplats ledde till anställning på Chanel Haute Couture, något som banade väg för nästa steg; Lars Nilsson gick från Chanel till Christian Lacroix, där han spenderade nio yrkesverksamma år. Karriären fortsatte sedan inom några av världens största modehus, däribland Balmain, Dior, Ralph Lauren, Bill Blass och Nina Ricci. 

Genom åren har Lars Nilsson mottagit flera utmärkelser och erkännanden för sitt arbete inom mode och inredning; från en plats på Vanity Fair’s Best Dressed- lista 2001 till New York Magazine Designer of the Year 2001, svenska magasinet Damernas Världs modepris Guldknappen 2006, WSJ Best in show 2019 med mattan VASA för Vandra Rugs och Elle Decoration Årets Textil 2019 för textil kollektionen Capri för Svenskt Tenn 

12.09.2022Klässbols Linneväveri

Sponsrad

Kuddar för hela slanten!

10.08.2022Klässbols Linneväveri

Sponsrad

Vi förbereder oss inför höstmys

25.07.2022Klässbols Linneväveri

Sponsrad

Duka klassiskt med blåa toner året om

07.06.2022Klässbols Linneväveri

Sponsrad

Skäm bort dig själv i sovrummet!

18.05.2022Klässbols Linneväveri

Sponsrad

Klässbols + Tiger of Sweden= årets modenyhet

26.04.2022Klässbols Linneväveri

Sponsrad

Not just a pretty face!

Publisher

Horisont Gruppen a/s

Strandlodsvej 44

2300 København S

Telefon: 53506060

www.horisontgruppen.dk

Copyright 2023