Formex trender vår/sommar 2022: Harmoni, klarsyn och eskapism

Önskan om att leva harmoniskt och hållbart men också om att fly vardagen ibland sätter tonen för Formex trender för vår/sommar 2022 som presenterades under de digitala mässdagarna.

Euphoric Escapism, livet på högsta växeln. Foto Fyrklövern .

Under Formex digitala mässdagar presenterades mässans trendrapport för vår/sommar 2022. Rapporten är baserad på omvärldsanalyser från Formex nätverk i designvärlden och sammanställd av ett team på Stockholm Design Events, arrangören Stockholmsmässans organisation för Formex, Stockholm Design Week och Stockholm Furniture and Light Fair. 

Trenderna för den kommande våren och sommaren är uppdelade på tre teman – Joy of Comfort, Still waters run deep och Euphoric Escapism. Joy of Comfort handlar om behovet av harmoni och hemmet som en trygg bas i tillvaron, Still waters run deep om att värdesätta kvalitet och tänka hållbart över tid och Euphoric Escapism om att släppa loss vår personlighet och leka med färger och mönster.

Joy of Comfort, vikten av ett trivsamt hem. Foto Himla .

Joy of Comfort

Joy of Comfort handlar om vikten av ett trivsamt hem, en trygg bas att utgå ifrån och återkomma till när omvärlden ter sig oförutsägbar och kaotisk. Fokus ligger på välmående och lugn. Med så mycket oro och turbulens i världen som det är just nu kan det vara svårt att veta hur man ska förhålla sig till såväl de stora valen i livet som vilken produkt man ska välja för att vår jord ska orka med kommande generationer. Materialen är mjuka och färgskalan går i ljusa neutraler i kombination med kulörer som ljus aprikos och mild gul. Vi sorterar bort det som känns oviktigt och lägger större vikt vid hållbarhet och välbefinnande.

Still waters run deep, ett klarsynt och långsiktigt förhållningssätt till konsumtion. Foto Sanna Gebeyehu .

Still waters run deep

Still waters run deep är ett engelskt talesätt som beskriver en lugn person med intelligens och klarsyn. Det är också på det sättet som vi förhåller oss till konsumtion. Vi konsumerar med eftertanke och väljer möbler, köksgeråd, textil och belysning som vi kan leva med länge. Stilen är tidlöst modern, med en färgskala som går i blått och natur. Kvalitet är viktigt. Äkta material i en harmonisk färgskala ger ett klassiskt och gediget intryck.

Euphoric Escapism, livet på högsta växeln. Foto Fyrklövern .

Euphoric escapism

Vem skulle inte vilja fly verkligheten ibland? Efter en tung start på nya året är längtan extra stark efter sol och sommar. När rabarberknopparna tittar upp så går vi ut och dukar i bersån eller varför inte arrangera ett skönt poolparty som varar hela sommarnatten? Inför kommande säsong ser vi en trend av vackra klara pasteller. Detta är tydligt både inom modet och interiör. Temat beskrivs som magiskt och lätt surrealistiskt. Många och glada färger i lite galna kombinationer och färgglada mönster skapar ett roligt och lustfyllt resultat som vi längtat efter.

www.formex.se

Relaterat innehåll

14.05.2024Designbase.se

Koelnmesse i nytt samarbete med Colombias ledande designmässa

14.05.2024Designbase.se

Här är årets ledande norska designföretag

09.05.2024Designbase.se

Habitare och Helsinki Design Week går samman för ett långsiktigt samarbete

08.05.2024Designbase.se

Ny hemkollektion från Home by Ilse Jacobsen

07.05.2024Designbase.se

3daysofdesign: Här skapas drömmar

07.05.2024Designbase.se

Trender & Traditioner blev en succé

03.05.2024Designbase.se

Nio designföretag slåss om den norska industrins viktigaste utmärkelser

02.05.2024Designbase.se

Färgtrender 2025 handlar om harmoni

Håll dig uppdaterad med designbase.se

Få insikt i de senaste produkterna, trenderna och tendenserna, spännande intervjuer, teman, unika jobberbjudanden och spännande evenemang.

Publisher

Horisont Gruppen a/s

Strandlodsvej 44

2300 København S

Telefon: 53506060

www.horisontgruppen.dk

Copyright 2023