FDB Møbler och File under Pop inleder ett nytt samarbete

Nu presenterar FDB Møbler sitt helt nya samarbete med det kreativa varumärket File Under Pop. De två varumärkena har gått samman för att klä om den välkända J46-stolen i fyra helt nya färger från File Under Pops inspirerande färgvärld; noggrant utvalda för att ge den ikoniska klassikern nytt liv.

De nya J46-stolarna från samarbetet mellan FDB Møbler och File Under Pop. Stolarna finns i färgerna: Roots, Dust & Bones, Violet Hair och Young & Beautiful.. Foto: Ditte Isager

FDB Møbler kan nu introducera sitt nya samarbete med File Under Pop. De två varumärkena har gått samman för att skapa en fusion av en av FDB Møblers mest klassiska stolar - nämligen J46 - och File Under Pops lekfulla färgvärld. Den berömda pinnstolen designades av Poul M. Volther år 1956 och har sedan dess visat sig vara en av FDB Møblers största framgångar. Nu kläs stolen om i nya färger som ger den ikoniska stolen en helt ny innebörd - och de två danska varumärkena delar många visioner som kommer till uttryck i samarbetet. 

"Jag ser något ärligt och jordnära i FDB Møbler, något jag känner igen och speglar mig själv i. Båda våra företags tillvägagångssätt när det gäller möbler och design är uppriktiga och enkla. Vi försöker gå till kärnan med våra produkter och hur de används, och det förenar oss naturligt," säger Creative Director och CEO för File Under Pop, Josephine Akvama Hoffmeyer. 

Stolarna ska skapa glädje, trivsel och hemtrevnad 

Färger och möbler har stor påverkan på vår inredning och inte minst vår vardag. Därför har valet av färger till de nya J46-stolarna varit noggrant genomtänkt och utvalt. 

De nya stolarna kommer i färgerna Roots, Dust & Bones, Violet Hair och Young & Beautiful. 

"Färgerna skulle inte vara för kraftiga så att de blev institutionella, men heller inte för sparsamma så att de förlorade sin karaktär," berättar Josephine Akvama Hoffmeyer från File Under Pop. 

FDB Møbler och File Under Pops formspråk och tillvägagångssätt har generellt många likheter när det gäller färger, möbler och design. Båda företagen arbetar med en vision att skapa design som ger en känsla av glädje, välbefinnande och hemtrevnad. Därför var samarbetet mellan de två varumärkena helt självklart. 

Att kunna skapa något enkelt, med bra hantverk och respekt för material och med människan i fokus är helt avgörande för FDB Møbler. Möjligheten att förena dessa värderingar i ett samarbete med ett nytänkande och inspirerande varumärke som File Under Pop är vi otroligt stolta över," säger CEO för FDB Møbler, Ole Kiel. 

-PF 

mer av...

04.12.2023Designbase.se

Heimtextil lanserar standardiseringsverktyg för alla textilarrangemang

04.12.2023Designbase.se

Allt är marmor

01.12.2023Designbase.se

Festliga presentidéer

30.11.2023Designbase.se

Skandinaviska skönheter

29.11.2023Designbase.se

Designföretag går samman om en möbel med harmonisk fusion

29.11.2023Designbase.se

Oslo Design Fair lanserar ny sälj- och marknadsföringskanal

28.11.2023Designbase.se

En ny generation av glas

28.11.2023Designbase.se

Stockholmsmässan ska säljas

Publisher

Horisont Gruppen a/s

Strandlodsvej 44

2300 København S

Telefon: 53506060

www.horisontgruppen.dk

Copyright 2023