Estetik och funktion kombineras i uteköket

Utekök blir mer och mer populärt och där det tidigare bara handlade om funktionen spelar idag estetiken stor roll. De modulära uteköken gör att du kan anpassa köket perfekt. Samtidigt har både teknik och cirkuläritet något att säga i trenden.

Modulära utekök är trenden. här från Hälsing. Foto: Hälsing

Utematlagning är en tydlig trend bland danskarna och allt fler satsar på ett utekök, där man kan skölja, rensa, hacka och skiva och lägga råvarorna direkt på grillen, så slipper man springa fram och tillbaka till hemmakök. Samtidigt finns ett ökat fokus på estetik. Det gör att mysig belysning och vackra detaljer i allt större utsträckning integreras i de nya uteköken. Men kom ihåg: Funktionen kommer fortfarande först.

Just för att populariteten ökar har det också kommit många nya spännande utekök på marknaden. Vi arbetar med innovativa kökslösningar, användning av hållbara material, integration av smart teknik och modulära kökskonstruktioner.

”Ett utekök ska vara en bra funktionell arbetsplats där man kan laga mat ute. Det måste ha ett bra arbetsbord, en diskho med vatten och avlopp och en brännare, för att vara ett välfungerande utekök”, säger Bolius som listar kraven på ett utekök så här:

Foto: 123RF.com

I ett utekök behöver du vanligtvis:

  • Ett arbetsbord för matlagning
  • Ett handfat med kran och avlopp
  • Ett bloss

Dessutom kan det vara riktigt trevligt att ha:

  • Förvaringsutrymme för kryddor och andra småsaker
  • Täcker uteköket
  • En plugg

Men samtidigt är estetik och komfort väldigt viktigt, för ute såväl som inne måste stilen vara under kontroll.

Modulköken är helt klart i fokus eftersom de gör det möjligt att anpassa och kombinera modulerna så att de passar perfekt för ändamålet, och inte minst så att de passar perfekt i den yta som är avsatt för trädgårdens utekök. Modulerna kan bestå av ett handfat, ett köksbordselement, hyllor och grill med mera som matchar varandra och uteplatsen.

Det finns också en ökande trend mot användningen av hållbara material. återvunnet trä, återvunnen metall och sten. Men det finns också en tendens att integrera gröna lösningar i ditt utekök. Det kan vara uppsamlingssystem för regnvatten eller ett litet solcellssystem som kan generera energi till utekökets elektriska apparater.

Ny teknik gör att du kan styra temperaturen mycket exakt via din Smartphone.

Så trots allt handlar det om kombinationen av komfort, estetik och funktion när man skapar en plats där mat kan tillagas under bar himmel hela sommaren.

Modulära utekök kan anpassas perfekt. Från Hälsing. Foto: Hälsing

Uteköket ska rymma: diskho, grill, bordsplats. Foto: 123RF.com

Denna artikel är en del av ett tema:

Tema: Sommarens kulinariska utomhusupplevelser

Grillen är ute och det är dags att skapa trevliga kulinariska upplevelser i trädgården och på balkongen med familj och vänner. Därför är det också dags att skapa grillkul i de danska design- och inredningsbutikerna och det gäller allt från utekök till den lilla elgrillen till balkongen. Medan många danskar svär vid den välkända kolgrillen har andra fallit för gasolgrillen med dess fördelar. Vi inspirerar till trivsel i trädgården och ger bra information som kan föras vidare till de många konsumenter som ser fram emot att uppfylla sin sommardröm.

Relaterat innehåll

24.05.2024Designbase.se

Frontrunners i den cirkulära omjusteringen

23.05.2024Designbase.se

Möt en av designbranschens världsstjärnor

18.03.2024Denwax/Hair Care

Sponsrad

Redo för en ren och välskött utomhussäsong

18.03.2024Denwax/Hair Care

Sponsrad

Naturlig skötsel av trädgårdsmöbler

18.03.2024FDB Møbler

Sponsrad

Nyheter från FDB Møbler: Sammen-serien utökas med ett vackert, runt trädgårdsbord

18.03.2024GARDEN LIFE ApS

Sponsrad

Upplev glädjen med att odla grönsaker i trädgården

18.03.2024GARDEN LIFE ApS

Sponsrad

Gör långa sommarkvällar lite varmare och mycket mysigare

18.03.2024Designbase.se

Utelivet är "in"

Håll dig uppdaterad med designbase.se

Få insikt i de senaste produkterna, trenderna och tendenserna, spännande intervjuer, teman, unika jobberbjudanden och spännande evenemang.

Publisher

Horisont Gruppen a/s

Strandlodsvej 44

2300 København S

Telefon: 53506060

www.horisontgruppen.dk

Copyright 2023