En ode till lekfull design

Hon är den första som har titeln: Elena Salmistraro är "Ambiente Designer 2024". Hennes design inom arkitektur, design, grafik, konst och mode har vunnit ett flertal internationella priser och kan ses på museer runt om i världen.

Elena Salmistraro är "Ambiente Designer 2024". Foto: Messe Frankfurt

På Ambiente designade hon specialpresentationen "The Lounge – A Serious Game", och besökarna kunde uppleva en glad, känslosam och lekfull installation med produkter från utställare i det tematiska gränssnittet mellan inredning, gästfrihet och entreprenadaffärer.

"Jag valde ett tema som möjliggör en glad titt på modern design", säger Elena Salmistraro. Med sin speciella presentation lyckades den milanesiska designern på ett kreativt sätt slå samman möbler och rumsuppdelande element till en inspirerande bakgrund för alla typer av aktiviteter – färgstarka, geometriska och med högt igenkänningsvärde.

The Lounge – ett seriöst spel

I hennes andra designprojekt är hennes idiosynkratiska, energiska och eklektiska stil alltid igenkännbar. "Jag hämtar mest inspiration från olika kulturer, myter och traditioner, från naturen, modet eller gatukonsten", säger Salmistraro, som redan har arbetat med välkända företag som Apple, Alessi, Disney, IKEA, Lavazza, Microsoft och Nike .

Foto: Messe Frankfurt

Tillbaka till "The Lounge" och dess unika rumsliga koncept: Skulpturella kuber i orange och rosa blir den perfekta bakgrunden och scenen för produkter från mat- och vardagsrumsdelen. Halvöppna fack i blått möjliggör en lugn konversation. Två hus inbjuder dig att dröja kvar, skyddad från blickar och buller. Runda former i sittplatser, bord och mattor kontrasterar lekfullt med väggdesignen.

Glad blandning av material och färger

Och hur reagerade mässbesökarna på den färgglada installationen? "Besökarna blev förtrollade och överväldigade av en överraskande explosion av färg som utlöste en känsla av lycka och välbefinnande. Det var precis så jag ville att det skulle vara". säger Elena Salmistraro.

Hållbarhet spelar en stor roll i Salmistraros arbete – vilket också var fallet med specialpresentationen på Ambiente: "Vi valde trä till husen och väggarna, medan vi valde stora kartongrör för de blå skärmarna. Mattan är gjord av helt återvinningsbara material".

Nästa år blir Ambiente återigen mötesplatsen för den internationella designscenen och kommer att pågå 7 till 11 februari 2025. Den nya Ambiente-designern för 2025 tillkännages i början av september.

Foto: Messe Frankfurt

Foto: Messe Frankfurt

Relaterat innehåll

14.05.2024Designbase.se

Koelnmesse i nytt samarbete med Colombias ledande designmässa

14.05.2024Designbase.se

Här är årets ledande norska designföretag

09.05.2024Designbase.se

Habitare och Helsinki Design Week går samman för ett långsiktigt samarbete

08.05.2024Designbase.se

Ny hemkollektion från Home by Ilse Jacobsen

07.05.2024Designbase.se

3daysofdesign: Här skapas drömmar

07.05.2024Designbase.se

Trender & Traditioner blev en succé

03.05.2024Designbase.se

Nio designföretag slåss om den norska industrins viktigaste utmärkelser

02.05.2024Designbase.se

Färgtrender 2025 handlar om harmoni

Håll dig uppdaterad med designbase.se

Få insikt i de senaste produkterna, trenderna och tendenserna, spännande intervjuer, teman, unika jobberbjudanden och spännande evenemang.

Publisher

Horisont Gruppen a/s

Strandlodsvej 44

2300 København S

Telefon: 53506060

www.horisontgruppen.dk

Copyright 2023