Designföretag går samman om en möbel med harmonisk fusion

Gejst kan nu presentera Ismo, ett nytt och unikt bord designat av den erkände Sami Kallio. Ismo är inte bara en funktionell möbel, det är också en estetisk upplevelse som förenar industriella element med nordisk elegans.

esigner Sami Kallio har försökt efterlikna byggnaders estetik med möbeln.. Foto: Gejst.

Ismo har Sami Kallio hämtat inspiration från arkitekturen, särskilt från brutalismen, där fokus ligger på minimalistiska element och råa material.

Med denna inspiration ville Sami Kallio skapa en möbel som fungerade som en byggnad eller ett rum i rummet. Han har därför inkluderat arkitektoniska element som tak, väggar, avstånd och öppningar i designen av Ismo, där material och färger noggrant valdes ut för att låta produktens karaktär stå stark ensam.

"Själva designprocessen var en otroligt spännande utmaning. Det var en helt ny produktkategori för mig, men processen var otroligt rolig och kreativ. Resultatet är en möbel som inte bara tjänar ett syfte, utan även berikar rummet med nordisk elegans och tidlös design," säger Sami Kallio.

En speciell egenskap med designen är att bordet ser stängt ut framifrån och öppet från sidan, vilket lägger till en extra nivå av raffinement till designen.

Och tack vare Ismos mångsidiga design är bordet idealiskt för en mängd olika användningsområden. Det kan fungera som allt från ett elegant sidobord i vardagsrummet till ett praktiskt sängbord.

-HCL

Relaterat innehåll

18.06.2024Designbase.se

Öar av välbefinnande

17.06.2024Designbase.se

Temu är föremål för strängare regler

29.05.2024Designbase.se

UMAGE vinner årets Red Dot design award

24.05.2024Designbase.se

Frontrunners i den cirkulära omjusteringen

18.04.2024Hippie de Luxe

Sponsrad

Smarta vinställ i flera olika utföranden

17.04.2024Designbase.se

Nytt AI-verktyg kan förse konsumenter med IKEA-möbler

11.04.2024Designbase.se

Ny produkt ska kunna ersätta läder i textilproduktion

21.03.2024Designbase.se

Light + Building i samarbete med amerikanska LightFair

Håll dig uppdaterad med designbase.se

Få insikt i de senaste produkterna, trenderna och tendenserna, spännande intervjuer, teman, unika jobberbjudanden och spännande evenemang.

Publisher

Horisont Gruppen a/s

Strandlodsvej 44

2300 København S

Telefon: 53506060

www.horisontgruppen.dk

Copyright 2023