Designbase breddar och lanseras nu i Norge

Till augusti 2019 lanseras en norsk systermedia och onlineplattform till Designbase, som är den ledande communitymedian för design och inredning i Danmark och Sverige. Norska Designbase är baserad på magasinets framgångar i Danmark och Sverige samt på representationen av dansk design i Norge, både på mässor och i detaljhandeln.

”Vi vill nå ut till fler och förmedla så mycket relevant material som möjligt till våra läsare och partners. Nu har det uppstått en passande konstellation i Norge, där vi både kan se ett hål i marknaden och dessutom har träffat starka och intresserade partners som vi kan samarbeta med för denna offensiva satsning”, säger Rasmus Brylle, VD för Horisont Gruppen, som ger ut Designbase, i ett uttalande.

Det är en relevant komplettering för både norska, svenska och danska leverantörer av design och inredning, såväl de som redan är etablerade på den norska marknaden som också de som planerar att etablera sig.

Hans Snestrup, Business Manager Designbase

Hans Snestrup, Designbases Business Manager, fyller i: “Det är en relevant komplettering för både norska, svenska och danska leverantörer av design och inredning, såväl de som redan är etablerade på den norska marknaden som också de som planerar att etablera sig. Sådana finns det många av, eftersom dansk design har en lång tradition och gott renommé i Norge. Därför passar det bra att erbjuda Designbases annonsörer även en norsk utgåva”.

I samband med lanseringen av Designbase i Norge inleds även ett samarbete med Oslo Design Fair, som är Norges största mässaktör i inredningsbranschen.

Närvaro på alla plattformar

Designbase i Norge kommer att finnas tillgänglig på samtliga onlineplattformar, så att både redaktion och partners kan bidra med innehåll.

Om Designbase i Norge

  • Designbase.no är en online-media och community för design- och inredningsbranschen som lanseras i augusti 2019 av Horisont Gruppen.
  • Designbase är den ledande median för design- och inredningsbranschen i Danmark, med en läsarskara på 78 procent av branschens verksamhetsägare.
  • Magasinet skickas ut till återförsäljare och producenter. Det första norska numret distribueras även på Oslo Design Fair, i en total upplaga av cirka 5000 exemplar.
  • Designbase rapporterar om produktnyheter och branschnyheter samt inkluderar intervjuer, reportage, verksamhetscases och expertinlägg, för att ge läsaren nya perspektiv, matnyttig kunskap och yrkesmässig inspiration.

Utöver hemsidan, designbase.no, profiler på sociala media och ett nyhetsbrev som skickas ut veckovis, kommer även det tryckta magasinet ut fyra gånger årligen på norska.

Ett norskt/danskt/svenskt team

Bakom Designbase i Norge står en sammansättning av de existerande danska och svenska redaktionerna samt en ny, norsk profil, Gunnhild Bjørnsti, som har lång erfarenhet av att skriva om design och inredning. Gunnhild kan nås på gb@horisontgruppen.dk.

Hans Snestrup, Business Manager för Designbase, hanterar samarbetspartners, annonsörer och onlinepartners även i Norge, och kan kontaktas på hs@horisontgruppen.dk.

Designbase-teamet kommer att vara på plats under Oslo Design Fair, där också det första numret av det norska magasinet kommer att presenteras.

Relaterat innehåll

01.03.2024Designbase.se

Iittala får en ny kreativ chef

01.03.2024Designbase.se

Nespresso and Liqueur av Bülow i ett nytt samarbete

27.02.2024Designbase.se

Nu kan polyester genanvendes

23.02.2024Designbase.se

Michael Ring avgår som vd för Stelton

23.02.2024Designbase.se

Hur man väljer de mest effektiva AI-prompterna

21.02.2024Designbase.se

Design Collection flyttar Ro Collection-verksamheten till Silkeborg

20.02.2024Designbase.se

Äkta mässatmosfär och en ljus blick på framtiden

16.02.2024Designbase.se

The Inspired Home Show 2024: Ny inspiration, trender, insikter

Håll dig uppdaterad med designbase.se

Få insikt i de senaste produkterna, trenderna och tendenserna, spännande intervjuer, teman, unika jobberbjudanden och spännande evenemang.

Publisher

Horisont Gruppen a/s

Strandlodsvej 44

2300 København S

Telefon: 53506060

www.horisontgruppen.dk

Copyright 2023